SEGRE

EUA POLÍTICA

Donald Trump declararà l’estat d’emergència per finançar el polèmic mur

Alhora, firmarà la llei de pressupostos

Vista general de l’Assemblea Nacional de Veneçuela, a Caracas.

Vista general de l’Assemblea Nacional de Veneçuela, a Caracas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa Blanca va confirmar ahir que el president dels EUA, Donald Trump, firmarà la llei de pressupostos que li presenti el Congrés, que evitarà un nou tancament administratiu, i a més declararà l’estat d’emergència nacional, la qual cosa li permetrà recórrer a diverses partides pressupostàries per finançar la construcció del mur amb Mèxic.

D’altra banda, Trump va afirmar que té “pla B, C, D, E i F” per fer front a la situació a Veneçuela en cas que el mandatari del país, Nicolás Maduro, no abandoni el poder. Després d’això, va ressaltar que té “gran flexibilitat” i que “hi ha molts plans”.

El president dels Estats Units manté “totes les opcions” per enviar tropes a Veneçuela

“Probablement tinc més flexibilitat que cap altre home que ha estat en aquesta oficina”, va dir, amb referència a la Presidència del país nord-americà.

Des de l’Havana, el president de Cuba, Miguel Díaz-Canel, va acusar els Estats Units de llançar “una aventura militar disfressada d’intervenció humanitària” a Veneçuela, per la qual cosa va fer una crida a la comunitat internacional a prendre mesures per evitar-la.

Per la seua part, el fiscal general de Veneçuela, Tarek Saab, va anunciar l’obertura d’una investigació contra els integrants de la directiva de l’estatal Petróleos de Venezuela (Pdvsa) i els ambaixadors nomenats pel Parlament, de majoria opositora. D’altra banda, un grup de quatre encaputxats va assassinar a Veneçuela l’empresari d’origen burgalès Sergio Santamaría quan intentaven robar el vehicle en el qual viatjava amb el seu xòfer, segons el Diario de Burgos. Els fets van tenir lloc el passat dia 8, encara que l’empresari va morir per ferides dos dies més tard, una cosa que la família va atribuir en part a la manca de medicaments a Veneçuela.

tracking