SEGRE

El Parlament Europeu veta l'esdeveniment amb Puigdemont de dilluns per seguretat

L'expresident català Carles Puigdemont firma el seu llibre

El Parlament Europeu veta l'esdeveniment amb Puigdemont de dilluns per seguretatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament Europeu va anunciar aquest divendres que no autoritzarà la celebració d’un esdeveniment dilluns vinent en què anava a participar l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont per seguretat. "L’anàlisi ha conclòs que les amenaces de seguretat vinculades a l’esdeveniment no poden ser mitigades pels serveis de seguretat del Parlament", va dir la institució en un comunicat en el que va advertir sobre la "possibilitat d’incidents dins o al voltant" de l’Eurocambra. La decisió de no autoritzar l’esdeveniment la va adoptar el president de l’Eurocambra, Antonio Tajani.

Puigdemont havia estat convidat, juntament amb l’actual president de la Generalitat, Quim Torra, per l’eurodiputat nacionalista flamenc Ralph Packet i l’exministre d’Exteriors eslovè Ivo Vajgl a la ponència "Catalunya i el judici sobre el referèndum: Un repte per a la Unió Europea" a l’Eurocambra.

Segons el comunicat, la direcció de Seguretat de l’Eurocambra va revisar en la seua avaluació elements com l’ocupació per part d’activistes independentistes de la seu de la Comissió Europea a Barcelona el passat 1 de febrer i les "tensions" vinculades a l’inici del judici pel procés al Tribunal Suprem. A més, van tenir en compte la "falta d’informació" respecte als participants en l’esdeveniment i, "especialment", la "possibilitat d’incidents" dins o als voltants del Parlament Europeu. "Segons l’avaluació, hi ha un alt risc que l’esdeveniment proposat pugui significar una amenaça al manteniment de l’ordre públic a les instal·lacions del Parlament", va concloure la institució.

Els líders a l’Eurocambra de PP, PSOE i Ciutadans van demanar aquest dijous a Tajani que impedís la celebració de l’acte, al·legant que Puigdemont, en l’actualitat a Bèlgica, "va ser el principal artífex d’un pla per subvertir l’ordre constitucional" a Espanya. "Permetre la presència del senyor Puigdemont no es correspon amb el noble paper que exerceix el Parlament Europeu com a referent de la democràcia i l’Estat de dret que prevalen a la Unió Europea", indicava la carta.

tracking