SEGRE

SUCCESSOS MENORS

Ingressat a l’UCI un nadó amb signes de mals tractes a Tarragona

El petit té una hemorràgia cerebral interna || El pare de 21 anys i la mare de 22 estan detinguts i ja havien estat investigats per maltractament a un altre fill

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nadó d’un mes va ingressar dimecres a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital universitari Joan XXIII de Tarragona amb una hemorràgia cerebral interna. La mare de 22 anys i el pare de 21, tots dos residents de la localitat de Montblanc i de nacionalitat espanyola, van ser detinguts ahir i la custòdia del petit es va entregar a la direcció general de l’Adolescència i la Infància (DGAIA). Els Mossos van afirmar que la parella ja havia estat investigada per maltractar un fill anterior a aquest, tot i que la causa es va acabar arxivant. Al tancament d’aquesta edició, el nen continuava en estat greu. Així mateix, els sanitaris van descartar fer-li una ressonància magnètica després que tingués un episodi de convulsions.

La parella va portar el menor al centre hospitalari per un suposat cas de fongs a la boca, segons va publicar el Diari de Tarragona després d’entrevistar fonts familiars. Aquests van afirmar que aquests fongs serien la causa de les taques i senyals que presenta el petit a la pell, i van afegir que aquests senyals van anar apareixent al menor mentre aquest esperava ser atès a l’hospital de la ciutat. Per la seua banda, els pares van assegurar desconèixer d’on provenen les ferides que presenta el menor i l’hemorràgia interna. Després d’atendre el menor, una treballadora social del centre va donar l’alerta a les autoritats al detectar un possible cas de maltractament, en aplicació del protocol català de maltractament infantil, que es va endurir arran del conegut com a cas Alba. Un equip de valoració de maltractament infantil (Evami) es va traslladar al centre mèdic, després de la qual cosa es van iniciar aquestes mesures de protecció per al nen.

En paral·lel, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació a l’entorn familiar del nadó, a càrrec la Unitat d’Investigació de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, ja que va ser a Montblanc on es van donar els fets. Després de prendre la tutela als pares, la DGAIA va informar que es personarà als jutjats com a acusació popular. Així mateix, la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies va explicar que s’ha obert un expedient de desemparament al nadó.

tracking