SEGRE

ESNOTICIA

Casado afirma que “els espanyols han d’elegir entre Torra o el 155”

Rivera adverteix que, si governa, els independentistes no tindran “ni aigua” || Podem es reinvidica com el “vot útil” per frenar els “reaccionaris”

El president del PP, Pablo Casado, ahir, durant la compareixença davant els mitjans.

El president del PP, Pablo Casado, ahir, durant la compareixença davant els mitjans.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de saber-se la decisió del president del Govern central, Pedro Sánchez, de convocar eleccions generals anticipades el 28 d’abril, el líder del PP, Pablo Casado, es va felicitar perquè, al seu entendre, “els populars hem aconseguit que el Govern socialista tiri la tovallola”. “El vam enxampar negociant amb Torra”, va subratllar Casado, i “l’hem tombat”. En aquest sentit, va afirmar que, quan vagin a les urnes, “els espanyols hauran de triar entre un model que negociï amb Torra o un altre que lideri l’aplicació del 155”. “Si es vol votar Sánchez, ja sabem que el que posarà ordre a Espanya és Torra”, va afirmar el popular, alhora que va insistir que, si arriba a la Moncloa, aplicarà un 155 durador i sense límit temporal a Catalunya.

En la mateixa línia que Casado es va manifestar el president de Ciutadans, Albert Rivera, que va aplaudir el final de “l’escapada de Sánchez”. En aquest sentit, va cridar la ciutadania a anar massivament a votar el 28 d’abril per evitar un “Govern Frankenstein 2” a Madrid. Igualment, va posar èmfasi que, si la formació taronja governa, els independentistes no aconseguiran “ni aigua”. Rivera, que va apostar per col·locar a la prefectura de l’Executiu central un mandatari “liberal”, també va avançar que no posarà cap “cordó sanitari” a l’hora de tancar pactes amb Vox. “Amb els que no pactarem és amb els que volen liquidar Espanya”, va emfatitzar Rivera. Així mateix, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va demanar que s’omplissin les urnes de vots que ajudin a superar “el sanchisme i el bipartidisme”.

Per la seua banda, la portaveu d’Units Podem al Congrés, Irene Montero, va defensar que la formació morada és “el vot més útil” perquè els “reaccionaris” no arribin al Govern central. Així mateix, va posar èmfasi que són els que poden establir “un diàleg real” amb Catalunya i va assegurar que “estem preparats des de fa mesos per sortir a guanyar” i ser “la força majoritària del bloc progressista”.

D’altra banda, el líder de la formació, Pablo Iglesias, de baixa per paternitat, no interromprà el permís malgrat l’avanç electoral i tornarà a la vida pública, de nou, a finals del mes de març.

tracking