SEGRE

INVESTIGACIÓ UNIVERSITAT

El director del màster de Cifuentes admet pressions

Álvarez Conde denuncia que ha estat “objecte d’acarnissades lluites polítiques” || Defensa que va actuar dins de la legalitat

Álvarez Conde, ahir, a l’arribar a l’Assemblea de Madrid.

Álvarez Conde, ahir, a l’arribar a l’Assemblea de Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enrique Álvarez Conde, exdirector de l’Institut de Dret Públic de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) i responsable del màster en Dret Autonòmic que va cursar l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes i que, a la fi, li va costar el càrrec a la popular per les presumptes irregularitats en les qualificacions, va admetre ahir haver rebut “fortes pressions” per part de la Comunitat de Madrid i el Rectorat de la URJC. En aquest sentit, durant la compareixença a la comissió de l’Assemblea de Madrid que investiga l’assumpte, va denunciar haver estat “objecte d’acarnissades lluites polítiques”. Així mateix, va afirmar que el seu error va ser “estar situat al lloc i al moment més inoportuns” i va defensar que sempre va actuar en el marc de la legalitat.

D’altra banda, la professora de la URJC Alicia López de los Mozos, que figura a l’acta del Treball Final de Màster (TFM) de Cifuentes, també va denunciar haver rebut “pressions” però, en aquest cas, procedents del mateix Álvarez Conde. “Em va pressionar per no dir la veritat”, va afirmar la docent davant dels diputats madrilenys, alhora que va explicar que “la veritat” és que ella no va formar part del tribunal que suposadament va examinar amb les professores Cecilia Rosado i Clara Souto l’expresidenta regional del seu TFM.

Una de les docents que van firmar l’acta del treball de Cifuentes reconeix que mai la va avaluar

Igualment, el periodista Ignacio Escolar, director d’El Diario.es, que és el mitjà que va destapar les presumptes irregularitats al màster de Cifuentes, va assegurar que, igual que l’exdirigent popular, l’actual president del PP, Pablo Casado, també estaria imputat per aquest assumpte “si no fos per la seua condició d’aforat”. Arran d’això, el diputat de Podem al Parlament madrileny Eduardo Rubiño va avançar que el grup demanarà que Cifuentes i Casado compareguin davant d’aquesta comissió. Des de Ciutadans, el parlamentari César Zafra va anunciar que el seu grup no s’oposarà a aquesta compareixença, igual que el PSOE va confirmar que no vetarà la sol·licitud si el partit morat la tramita.

tracking