SEGRE

CRISI INSTITUCIONS

Arriba un nou avió amb ajuda dels EUA per a Veneçuela

Un avió militar la deixa a l’aeroport de Cúcuta, a Colòmbia || Un banc rus bloqueja els comptes de la petrolera de Maduro

Treballadors descarreguen ajuda humanitària enviada pels EUA a l’aeroport de Cúcuta, Colòmbia.

Treballadors descarreguen ajuda humanitària enviada pels EUA a l’aeroport de Cúcuta, Colòmbia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un avió militar nord-americà va aterrar ahir carregat d’ajuda humanitària a l’aeroport colombià de Cúcuta, pròxim a la frontera amb Veneçuela. Aquest és el segon carregament dels tres que té previst enviar l’administració de Donald Trump per atendre les necessitats del poble veneçolà. Tanmateix, l’ajuda segueix bloquejada al pas fronterer per la negativa del Govern de Nicolás Maduro de permetre la seua entrada a Veneçuela.

Per la seua banda, Pedro Carreño, diputat de l’Assemblea Nacional Constituent, que és el parlament paral·lel controlat pels oficialistes, va advertir que “els generals colombians saben que rebrien una derrota aclaparadora si envaeixen Veneçuela” perquè no tenen “ni la força, ni els equips, ni els homes, ni l’ensinistrament, ni la moral” necessàries per generar una “acció bèl·lica” contra Caracas.

En un altre ordre de coses, el banc rus Gazprombank hauria bloquejat els comptes de l’empresa petrolera estatal veneçolana, PDVSA, segons va assenyalar una font de l’entitat financera. “Els comptes de PDVSA estan bloquejats. No es poden realitzar operacions”, va afirmar.

tracking