SEGRE

Turull afirma que "mai va passar pel cap" que els Mossos desobeïssin

L'exconseller titlla la DUI de "política" i defensa que sempre va buscar pactar l'1-O

L'exconseller de Presidència de la Generalitat Jordi Turull en un moment de la seua declaració al Tribunal Suprem.

Turull: "Els ciutadans de Catalunya no són ovelles ni gent militaritzada"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Presidencia Jordi Turull ha assegurat aquest dimarts que al seu executiu mai no se li "va passar pel cap" que els Mossos d’Esquadra no complirien amb les decisions judicials. Així ho ha subratllat aquest dimarts l’exconseller, en resposta al fiscal Jaime Moreno, que li ha preguntat per unes anotacions de l’agenda de Josep Maria Jové, exnúmero dos d’Oriol Junqueras, que segons el ministeri públic apunten que els Mossos d’Esquadra no complirien les ordres judicials en relació amb el "procés".

"No és cert", ha indicat Jordi Turull, que ha asseverat que l’expresident català Carles Puigdemont "sempre va dir que la policia faria la seua tasca i compliria les decisions judicials. Sap el que va costar políticament que els Mossos fossin policia judicial?", ha etzibat. Turull ha afegit que "mai" ha estat en una reunió en la qual es tractés sobre què farien els Mossos d’Esquadra en el cas d’un referèndum unilateral.

Les preguntes sobre l’agenda Moleskine confiscada per la Guàrdia Civil a Junqueras han desencadenat una picabaralla entre Turull i el fiscal, a qui l’exconseller ha retret: "no em faci respondre el que diu l’agenda, perquè també pot trobar en la meua anotacions que poden ser reflexions personals..." .

Les al·lusions a l’agenda, que segons les acusacions resumia el full de ruta unilateral a la independència, ha provocat també la intervenció d’Andreu Van den Eynde, lletrat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, fins que el president de la sala, Manuel Marchena, ha aturat la seua intervenció recordant-li que no és l’advocat del declarant.

tracking