SEGRE

La Crida proposa una llista unitària per al 28A que defensi un referèndum

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

La Crida proposa una llista unitària per al 28A que defensi un referèndumEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Crida Nacional per la República ha llançat aquest dimecres un manifest en el qual proposa una "candidatura d’unitat nacional" per a les eleccions generals del 28 d’abril, composta per totes les forces favorables a un referèndum d’autodeterminació. El manifest de la formació impulsada per Carles Puigdemont apel·la a "totes les forces polítiques compromeses amb el mandat de l’1 d’octubre" i a "totes les entitats socials" que han liderat mobilitzacions en favor del dret a l’autodeterminació a sumar-se a aquest "suport explícit" a una "candidatura unitària, transversal i sense partidisme" per al 28 A.

Una candidatura que representi, al Congrés i al Senat, "l’interès nacional de Catalunya de celebrar un referèndum d’autodeterminació pactat amb l’Estat espanyol i reconegut per la comunitat internacional".

L’apel·lació arriba després que aquest dilluns ERC ja deixés clar que està en contra d’una "llista única" independentista en considerar vàlides "les mateixes raons" per les quals l’ha rebutjat també en altres comicis, ja que creu que no és el millor mitjà per augmentar els vots sobiranistes.

Per la seua part, el president del PDeCAT, David Bonvehí, va afirmar que la fórmula amb què preveu presentar-se el seu partit s’assemblarà a la utilitzada el 21D per al Parlament, amb Junts per Catalunya, una unió entre els demòcrates i un espai d’independents, ara vinculats a la Crida Nacional per la República.

Segons assenyala el manifest de la Crida, "és de vital importància" que en les eleccions generals els ciutadans "puguin votar una llista electoral que reflecteixi la diversitat i pluralitat de la societat catalana i on puguin convergir homes i dones disposats a defensar, a les Corts espanyoles, amb il·lusió, determinació i valentia, el dret a decidir dels catalans". "Una llista electoral que incorpori l’esperit de l’1 d’octubre", afegeix el text, que subratlla que per fer efectiu el "mandat" del referèndum unilateral de l’1-O "sobren actituds partidistes" i fa falta "unitat d’acció".

Per a la Crida, les eleccions a les Corts són "un repte i una oportunitat perquè el moviment sobiranista demostri, amb fermesa i contundència, que el dret a l’autodeterminació és una qüestió d’interès nacional per a Catalunya i per als catalans". En aquest pròxim cicle electoral, "es posarà a prova la maduresa i la força del moviment sobiranista", indica el "manifest per una candidatura d’unitat nacional a les eleccions a les Corts espanyoles" llançat per la Crida.

tracking