SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Alamany deixa els comuns al no combatre la repressió

Diu que no han estat contundents contra el judici al procés || Colau li exigeix que deixi la plaça al Parlament de Catalunya

Elisenda Alamany, ahir durant la roda de premsa.

Elisenda Alamany, ahir durant la roda de premsa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elisenda Alamany deixarà el grup parlamentari dels comuns, segons va avançar Nació Digital dimarts, encara que no deixarà el seu escó del Parlament. Sobre aquesta última decisió, la diputada va afirmar que el seu cessament o la seua permanència en el càrrec és una cosa que s’ha de triar col·lectivament des del si de la formació que ara representa, Sobiranistes, una escissió de Catalunya en Comú. Alamany va justificar la seua marxa en el “canvi de rumb” de la formació des de la sortida del seu llavors cap de partit Xavier Domènech. Encara que va matisar que la gota que va fer vessar el vas i li va fer confirmar la marxa està relacionada amb el judici del procés: “Els comuns no han estat contundents amb la repressió mentre es jutjava el govern del nostre país. La principal obsessió dels comuns era que els partits independentistes votessin els pressupostos.”

Com a resposta, la formació li va demanar que deixés el seu càrrec de diputada. Entre aquestes veus es troba l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va asseverar que “si tu decideixes formar una nova formació i ja no estàs al Parlament per la que t’havies presentat jo el que faria és dimitir, és una qüestió de coherència”. També va remarcar que Alamany va decidir deixar de ser portaveu “perquè va voler” i va concloure que ara “ha decidit fer un camí propi”. Colau també va negar que hi hagi discrepàncies polítiques amb Alamany i va recordar que durant tot aquest temps el grup ha votat de forma unitària.

La diputada insisteix que els comuns no han estat “contundents” amb la repressió durant el judici

Sobre Sobiranistes, Alamany no va voler concretar quin serà el pas que farà ara el fins ara corrent crític de CatComú, encara que fonts properes apuntaven que la intenció és construir-lo com una entitat pròpia al marge del partit de Colau.

La diputada va insistir en la necessitat d’“una nova manera de fer política oberta i transparent, d’una nova esquerra”. Així mateix, va negar la seua marxa del grup parlamentari passi per “anar-se’n a casa” o per fer un “fitxatge per una altra llista. Ni a curt, ni a mitjà, ni a llarg termini”.

tracking