SEGRE

RÚSSIA CONFLICTES

Putin apuntarà amb míssils els EUA si Trump els instal·la a Europa

Per la sortida de Washington del tractat INF d’eliminació d’armament nuclear || Alerta de la possibilitat de desconnectar el país de la xarxa mundial d’internet

Putin durant el seu discurs anual sobre l’estat de la nació, ahir a Moscou.

Putin durant el seu discurs anual sobre l’estat de la nació, ahir a Moscou.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va amenaçar ahir els Estats Units de dirigir el seu armament nuclear contra territori nord-americà si desplega míssils de mitjà i curt abast a Europa. “Rússia es veurà obligada a fabricar i emplaçar armament que pot ser utilitzat no només contra els territoris d’on provingui l’amenaça directa, sinó també contra els territoris on es trobin els centres de presa de decisions”, va assegurar Putin durant el seu discurs anual sobre l’estat de la nació. El president de Rússia es referia a la recent sortida unilateral de Washington del tractat INF d’eliminació de míssils de curt i mitjà abast, el primer acord de desarmament nuclear de la Guerra Freda, la qual cosa amenaça d’alterar l’equilibri estratègic a Europa i també de provocar una nova cursa armamentista.

Tots els diputats i senadors tenien present la incendiària intervenció de l’any passat en la qual Putin va presentar el nou arsenal nuclear rus suposadament capaç de superar l’escut antimíssils nord-americà, però el cap del Kremlin va dedicar gairebé una hora a parlar del nou contracte social amb el poble rus. Tanmateix, al cap d’una hora de discurs, Vladímir Putin, que va ordenar també abandonar l’INF hores després que ho fes Washington, va entrar en matèria a l’amenaçar els Estats Units amb mesures tant simètriques com asimètriques. “Sabem com fer-ho i posarem en pràctica aquests plans tan aviat com aquesta amenaça es transformi en real”, va assenyalar. El president rus va advertir que “alguns dels míssils” que Washington podria situar al continent europeu “tenen un temps de vol de 10 a 12 minuts fins a Moscou”. “Aquesta és una amenaça molt gran per a nosaltres”, va denunciar, després d’afegir que, en qulsevol cas, Moscou “no té intenció de ser el primer a desplegar aquests míssils a Europa”.

D’altra banda, Putin també va admetre la possibilitat de desconnectar Rússia de la xarxa mundial d’internet per tal de reforçar la seguretat nacional davant dels serveis secrets nord-americans. “És el seu invent i tot ho senten, veuen i llegeixen per poder recollir informació. Com més sobirania, fins i tot al terreny digital, millor”, va sentenciar el líder rus.

tracking