SEGRE

POLÍTICA COMICIS GENERALS

Sánchez elogia “l'enorme sentit d'Estat” de Rajoy

I carrega contra Casado en la presentació del seu llibre a Madrid || Cs descarta que Arrimadas sigui la número dos a les generals

Imatge de Pedro Sánchez, ahir en la presentació del seu llibre.

Imatge de Pedro Sánchez, ahir en la presentació del seu llibre.TWITTER @CARMENCALVO_

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va presentar ahir el seu llibre Manual de resistencia en un hotel de Madrid i, allà, va reivindicar l’“enorme sentit d’Estat” del seu predecessor, Mariano Rajoy, a l’hora d’enfrontar-se a la declaració unilateral d’independència de Catalunya, davant de la “hipocresia”, l’“avantatgisme” i la “irresponsabilitat” de l’actual líder del PP, Pablo Casado. “Catalunya ens va unir”, va afirmar en al·lusió a Rajoy. També va anunciar que donarà els beneficis del llibre als que “desgraciadament estan oblidat”, que són “les persones sense llar”.

Pel seu costat, Casado, va desafiar Sánchez a debatre “on vulgui i quan vulgui” i el va instar a “donar la cara” per a les generals, en lloc de “parlar tant de si mateix i escriure llibres”. També el va acusar d’“instrumentalitzar” la figura de la Corona i “utilitzar” converses privades amb Felip VI al seu llibre com a “aval” de les seues polítiques i per “intentar blanquejar una legislatura nefasta”.

El líder del PP desafia el president del Govern central a debatre “on vulgui i quan ell vulgui”

El líder de Cs, Albert Rivera, va acusar Sánchez de “no fer res” davant dels incidents d’ahir per la vaga a Catalunya i va incidir que el socialista està “hipotecat i en mans dels separatistes”. Així mateix, la directiva dels taronges va afirmar que la líder catalana del partit, Inés Arrimadas, no serà la número 2 a les generals i que “no se n’anirà del Parlament” per compartir llistes amb Rivera.

La número dos de Podem, Irene Montero, va criticar els “estratagemes parlamentaris” que, segons el seu parer, està utilitzant el Govern central per aprovar reials decrets “al mig d’un període electoral”. El secretari civil dels morats, Rafa Mayoral, va criticar que el rei defensés dimecres que “no es pot estar per sobre de la llei” quan a ell se li atribueix la condició d’inviolabilitat. D’altra banda, el Congrés va autoritzar ahir Irene Montero a accedir a informació classificada com a secret oficial i a participar en la Comissió de Despeses Reservades que controla l’ús d’aquests fons i la tasca del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

tracking