SEGRE

PARTITS GOVERN CENTRAL

Sánchez dissol les Corts i Ximo Puig també convoca eleccions el 28-A

El PP recorrerà els decrets aprovats pel Govern davant de la Junta Electoral Central

La neboda de García Lorca, Laura, ensenya a Granada part del llegat del poeta a Pedro Sánchez.

La neboda de García Lorca, Laura, ensenya a Granada part del llegat del poeta a Pedro Sánchez.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va firmar ahir el decret de dissolució de les Corts i va oficialitzar la convocatòria d’eleccions anticipades per al proper 28 d’abril. Una vegada sancionat pel rei, està previst que el text es publiqui avui al BOE. Fins a la publicació del decret es mantindrà la incògnita sobre quin dia es constituiran el Congrés i el Senat. La Constitució estableix que les Corts hauran de constituir-se “dins” dels 25 dies següents a la data de les eleccions, la qual cosa pot fer que la primera sessió de totes dos cambres coincideixi amb els últims dies de la campanya de les eleccions municipals, europees i, en algunes comunitats autònomes, també autonòmiques del 26 de maig. D’altra banda, el president del Partit Popular, Pablo Casado, va anunciar que la seua formació portarà davant de la Junta Electoral Central els decrets aprovats per l’Executiu socialista. “Té el desvergonyiment de posar-hi l’eslògan dels divendres socials”, va denunciar. Per contra, Pedro Sánchez va assegurar a Granada que el seu partit “governarà fins a l’últim minut de la legislatura”. En paral·lel, el president de Cs, Albert Rivera, va apostar per suprimir la figura del decret llei.

Altrament, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar ahir que anticipa les eleccions valencianes al 28 d’abril. El socialista ha pres la decisió malgrat l’oposició del seu soci de govern, Compromís. És la primera vegada que els comicis valencians se celebren abans de temps des que l’Estatut del 2006 va donar llum verda a aquesta possibilitat.

Tardà confirma que no anirà a la llista d’ERC al Congrés

El fins ara portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ja ha comunicat formalment a la direcció que no repetirà a les llistes republicanes al Congrés a les eleccions del 28 d’abril vinent. Així ho va anunciar la portaveu de la formació liderada per Oriol Junqueras, la lleidatana Marta Vilalta, que va reivindicar que Tardà continuarà sent un “gran actiu” per a ERC en el futur. Amb aquesta decisió, Tardà posa punt final a quinze anys a la Cambra Baixa, a la qual va arribar l’any 2004.

tracking