SEGRE

PANORAMA

Un jutge reobre un cas de l'1-O per càrregues policials

A l’escola Estel de Barcelona, on 18 persones van resultar ferides || Considera que hi va haver “una desmesurada violència”

Imatge de policies carregant durant l’1 d’octubre a Girona.

Imatge de policies carregant durant l’1 d’octubre a Girona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona va decidir ahir reobrir la causa sobre les càrregues policials a l’escola Estel de Barcelona durant l’1-O, que van deixar divuit ferits. L’ajuntament de la capital catalana s’havia presentat com a acusació particular en el cas i va enviar un recurs contra l’arxivament que l’Audiència ha estimat. Segons el tercer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens, amb aquesta causa “es pot desmuntar des de les defenses del Suprem totes les mentides de Rajoy, Soraya, Zoido i Nieto”, i pot aconseguir resolucions judicials, contrastades i no interpretables.

La resolució de l’Audiència apunta que és “de comú coneixement que en alguns centres els agents de l’autoritat van procedir a requisar urnes i paperetes sense cap incident, però que en d’altres, en canvi, es va utilitzar una desmesurada violència”. També afirma que el fet que no hi hagi imatges de les càrregues no significa que s’hagi d’arxivar la investigació.

D’altra banda, el jutjat d’instrucció número 2 de Girona va admetre ahir que la Generalitat es personi com a acusació popular en la querella col·lectiva per les càrregues de l’1-O. La querella la van presentar conjuntament els ajuntaments de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva i es dirigeix contra els agents que van actuar, els seus comandaments i els responsables polítics de l’operatiu.

tracking