SEGRE

Un comandament dels Mossos nega seguiments a la Policia i Guàrdia Civil l'1-O

El cap d'Informació dels Mossos l'1-O, Manuel Castellví

Un comandament dels Mossos nega seguiments a la Policia i Guàrdia Civil l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap d’Informació dels Mossos l’1-O, Manuel Castellví, ha negat que des d’aquest cos es fessin tasques de seguiment o vigilància a la Policia o a la Guàrdia Civil durant el referèndum i ha dit desconèixer que es controlessin les matrícules dels vehicles camuflats.

Castellví, que va ser al capdavant de la comissaria general d’Informació i es va reunir amb el Govern els dies previs al referèndum, és el primer comandament dels Mossos que testifica en el judici del "procés" després de diversos dies escoltant relats que acusaven la Policia catalana de passivitat i connivència amb l’1-O. A diferència del que ha dit aquest matí el cap la Guàrdia Civil a Catalunya l’1-O, Ángel Gozalo, i del que va manifestar el coronel Diego Pérez de los Cobos, coordinador del dispositiu policial, avui Castellví ha negat que els Mossos vigilessin als altres dos cossos policials. "Mai no es va donar aquesta ordre ni em consta que es fessin", ha assenyalat Castellví.

El comissari, ja en segona activitat, ha explicat que els Mossos tenien l’"obligació" de traslladar "aquelles novetats" que es donaven en els punts de votació on eren presents. "Si apareixia un vehicle de la Guàrdia Civil o del Cos Nacional de Policia, en la mateixa mesura, que si aparegués una ambulància, era informat el CECOR (Centre de Coordinació Operativa) com es fa sempre".

A més, ha dit desconèixer que els Mossos d’Esquadra controlessin les matrícules dels vehicles camuflats de la Policia o la Guàrdia Civil aquell dia: "Que es faci control de matrícules sí però si és del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, si ho saps a priori, no fa falta fer-ho". Tanmateix, segons ha assenyalat aquest matí el tinent general Gozalo, a la Guàrdia Civil li consten diverses accions de "vigilància als moviments" de l’institut armat per part d’unitats dels Mossos, que van apostar vehicles per prendre i emetre referències de les "sortides i moviments" de les unitats de l’institut armat, una cosa que s’està investigant als jutjats de Lleida.

tracking