SEGRE

AMÈRICA LLATINA CRISI

Veneçuela expulsa l'ambaixador d'Alemanya al reconèixer Guaidó

L’autoproclamat Juan Guaidó, acompanyat de la seua esposa, Fabiana Rosales, i la seua filla Miranda.

L’autoproclamat Juan Guaidó, acompanyat de la seua esposa, Fabiana Rosales, i la seua filla Miranda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Veneçuela va declarar ahir persona no grata l’ambaixador d’Alemanya al país, Daniel Martín Kriener, i li va donar 48 hores per abandonar el país pels seus “recurrents actes d’ingerència” en la política veneçolana, que “contravenen” les normes essencials de les relacions diplomàtiques, segons va anunciar en un comunicat.

El Govern d’Angela Merkel va considerar “incomprensible” la decisió de l’Executiu de Nicolás Maduro i va deixar clar que la UE es manté “infrangible” en el seu suport al líder opositor Juan Guaidó, que es va autoproclamar president encarregat el passat 23 de gener.

Per la seua part, l’assessor de Seguretat nacional nord-americà, John Bolton, va amenaçar ahir dimecres amb “sancions” a aquelles institucions financeres que permetin al Govern de Maduro dur a terme “transaccions il·legítimes”.

A més, prop de 30.000 persones han firmat una petició dirigida a la Casa Blanca que reclama la deportació dels Estats Units de María Gabriela Chávez, filla de l’expresident de Veneçuela Hugo Chávez i delegada permanent de Maduro davant de les Nacions Unides.

D’altra banda, el periodista nord-americà Cody Weddle va ser detingut a Caracas segons va denunciar el Sindicat Nacional de Treballadors de la Premsa de Veneçuela, que va agregar que al costat d’ell va ser detingut el seu assistent, el veneçolà Carlos Camacho.

tracking