SEGRE

AGRESSIÓ CONDEMNA

Fiscalia recorre la sentència de La Manada i demana 18 anys de presó

El Ministeri Públic afirma que han de ser condemnats per agressió sexual, no per abús || Sol·licita 2 anys més per robatori amb intimidació per a un dels membres

Tres dels membres de La Manada abandonant la presó de Pamplona després de dipositar la fiança.

Tres dels membres de La Manada abandonant la presó de Pamplona després de dipositar la fiança.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va presentar ahir un recurs davant del Tribunal Suprem contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Navarra per als cinc membres de La Manada José Ángel Prenda, Jesús Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo, Antonio Manuel Guerrero i Ángel Boza a l’entendre que haurien de ser condemnats a 18 anys de presó per un delicte d’agressió sexual i no als 10 que se’ls va imposar per abús sexual amb prevaliment, com va determinar l’Audiència de Navarra, pels fets comesos durant els Sanfermines del 2016. El Ministeri Públic considera que l’actitud dels acusats va ser “suficient per anul·lar la voluntat de la víctima”. Entén així que existeix una intimidació greu, motiu pel qual s’ha de qualificar com un delicte d’agressió sexual. La clau del recurs se centra en la tipificació que el codi penal fa dels delictes d’abús i agressió sexual, ja que perquè es presenti aquest últim s’han de donar factors d’intimidació o agressió que en el seu moment el tribunal no va apreciar.

Malgrat que sí que va donar per provada una posició de superioritat manifesta davant la víctima, ja que li van practicar actes “vexatoris” de contingut sexual sense el seu consentiment. Ara la Fiscalia posa de manifest que hi va haver “sense gènere de dubtes una actitud intimidatòria per part dels cinc acusats que va ser la que els va permetre consumar sobre la víctima els actes sexuals descrits”. També demana que a aquest delicte s’apliqui un agreujant per ser un cas d’intimidació revestit d’“un caràcter particularment degradant”, i una pena superior al tractar-se d’una actuació conjunta de dos o més participants, ja que això comporta que l’agressió va comptar amb una planificació anterior. A més dels anys de presó per agressió, la Fiscalia demana per als acusats 10 anys més de llibertat vigilada i inhabilitació per a l’exercici del dret de sufragi passiu durant el temps que passin complint condemna i una prohibició d’acostament a la víctima durant 20 anys. Contra un dels membres, Antonio Manuel Guerrero, també es demanen 2 anys més de presó per robatori amb intimidació per sostreure a la víctima el telèfon mòbil mentre cometien l’agressió.

tracking