SEGRE

PANORAMA

La Crida avala que Sànchez lideri la candidatura de JxCat

El 81% dels socis de l’entitat de Puigdemont hi voten a favor || El sector crític del PDeCAT amenaça de vetar la confluència

Jordi Sànchez, en una imatge d’arxiu de la Diada del 2015.

Jordi Sànchez, en una imatge d’arxiu de la Diada del 2015.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els socis de la Crida Nacional per la República van avalar ahir que el seu president, Jordi Sànchez, pugui encapçalar la llista de JxCat a les eleccions generals del 28-A. Amb un 81% dels sufragis, els membres de la plataforma impulsada per Carles Puigdemont van donar suport al també diputat de JxCat al Parlament i exlíder de l’ANC perquè sigui, juntament amb Oriol Junqueras, el cap de cartell independentista per al Congrés. Tanmateix, falta encara l’aval definitiu del consell nacional del PDeCAT a aquesta proposta, que es reuneix avui per deliberar.

El sector crític amb la línia imposada per Puigdemont amenaça de vetar la confluència amb l’espai proper al grup parlamentari de JxCat al Parlament i la candidatura de Sànchez al Congrés. Malgrat tot, l’acord sembla proper i, en el cas de Lleida, el candidat al Congrés per Lleida serà Jordi Turull, exconseller també a la presó, que anirà seguit per l’actual presidenta del consell comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, segons van confirmar a última hora d’ahir fonts coneixedores de la proposta que anirà avui al consell nacional. Cañadell està alineada amb la línia més orgànica del PDeCAT. En paral·lel, el líder de la Crida va manifestar ahir que, després de les eleccions, els independentistes “hem d’intentar de nou un espai de diàleg amb l’autodeterminació com a punt de referència”.

El PDeCAT celebra avui un consell nacional i decidirà si subscriu Sànchez, Turull i Cañadell

En aquest sentit, en unes declaracions efectuades des de la presó de Soto del Real quan va ja camí d’any i mig entre reixes de manera preventiva, Sànchez va insistir que un referèndum acordat amb l’Estat espanyol “és l’instrument democràtic que ens obrirà la porta de la solució” del conflicte entre Catalunya i Espanya. Arran d’això, va explicar que “a mi m’agrada l’acció política en positiu” i va subratllar que “la majoria del poble volem solucions i no actituds de bloqueig”. D’altra banda, va advertir que els ciutadans no entendrien que determinades formacions polítiques no incorporessin el dret a l’autodeterminació com a “punt principal” del seu programa electoral per al 28-A.

tracking