SEGRE

POLÈMICA PARTITS

La Junta Electoral Central dóna quaranta-vuit hores al Govern perquè tregui els símbols de suport als presos d'edificis públics

La Junta Electoral Central dóna quaranta-vuit hores al Govern perquè tregui els símbols de suport als presos d’edificis públics || Els consideren “partidistes”

Marta Vilalta.

Marta Vilalta.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Central va requerir ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè ordeni la retirada de tots els llaços grocs i altres símbols de suport als líders independentistes empresonats o a l’exili dels edificis públics de les institucions catalanes. Així les coses, el màxim òrgan de l’administració electoral va argumentar que “el llaç groc i la bandera estelada són símbols partidistes utilitzats per formacions concurrents a les eleccions”.

En aquest sentit, van subratllar que “el llaç groc, perquè s’ha utilitzat per recordar dirigents o candidats pertanyents a formacions polítiques que es troben en situació de presó preventiva” i que l’estelada és el “símbol de determinades formacions polítiques”.

D’aquesta manera, la Junta Electoral Central va resoldre un recurs presentat per Ciutadans “contra les accions i omissions del Govern de la Generalitat de Catalunya, davant l’exhibició de símbols ideològics o partidistes en edificis i espais públics”. La decisió de la Junta Electoral Central és ferma en la via administrativa, però encara es pot recórrer per la via contenciosa administrativa davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem.

Després de conèixer-se la resolució de la JEC, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, es va felicitar pel requeriment a Torra i va reivindicar que el seu partit “ha fet el que l’Executiu de Pedro Sánchez no fa” que, al seu entendre, és el “segrest dels espais públics per part del nacionalisme”. “Pedro Sánchez mira cap a un altre costat i Torra manté la propaganda separatista als edificis públics”, va concloure la líder de Cs a Catalunya.

tracking