SEGRE

POLÈMICA CLAVEGUERES DE L?ESTAT

Villarejo va cobrar “molta pasta” d'Interior

Es vanta en un enregistrament d’haver estat pagat amb fons reservats del ministeri per portar a terme la denominada ‘operació Catalunya’ contra líders independentistes

José Manuel Villarejo.

José Manuel Villarejo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excomissari de la Policia José Manuel Villarejo, segons les seues paraules, hauria cobrat grans sumes de diners de fons reservats per obtenir informació sensible sobre dirigents catalans independentistes dins de la denominada operació Catalunya que es va iniciar a l’època de Jorge Fernández Díaz com a titular del ministeri de l’Interior.

Villarejo va formar part de l’anomenada “policia patriòtica”, que va idear el llavors director adjunt operatiu de la policia Eugenio Pino des de l’any 2012 per intentar frenar l’independentisme mitjançant el setge judicial als seus dirigents.

La defensa de Villarejo acusa el cap del CNI de voler desacreditar-lo i nega haver-se enriquit

L’excomissari reconeix en una conversa amb una persona de la seua confiança, que ell mateix va gravar el mes de febrer del 2017, segons La Vanguardia, que li haurien pagat “molta pasta” dels fons reservats que manejava la policia per fer investiga­cions a Catalunya.

Aquesta conversa hauria estat analitzada per la unitat d’assumptes interns de la policia, que investiga, amb la Fiscalia Anticorrupció i l’Audiència Nacional, el cas Tàndem, sobre l’organització criminal liderada per aquest exfuncionari, en presó preventiva des del mes de novembre del 2017.

Tanmateix, els advocats de l’excomissari plantegen la defensa acusant el director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán de pretendre aniquilar-lo, destruir-lo i arruïnar-lo al denunciar la seua “falsa” implicació en casos com els del petit Nicolás i filtrar que estava en actiu a la policia, quan “ho desconeixia el 99 per cent” dels seus companys.

Aquesta és la principal línia de defensa de Villarejo que va plantejar per primera vegada el 5 de novembre de l’any 2017, quan va ser posat a disposició de Carmen Lamela, la jutge de l’Audiència Nacional que estava de guàrdia després que fos detingut a l’operació Tándem i per la qual des d’aleshores es troba en presó preventiva. En aquesta declaració, l’excomissari va negar els haver-se enriquit amb les seues empreses aprofitant la seua condició de policia, i es va arribar a definir com una persona “poc aferrada als diners”.

tracking