SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Crisi a Cs després de l'intent de tupinada de Clemente

Igea nega problemes a la formació, però Madrid i Múrcia demanen revisar les seues primàries || El PP demana explicacions

Imatge de Silvia Clemente.

Imatge de Silvia Clemente.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’intent de tupinada de Silvia Clemente a les primàries de Ciutadans per a Castella i Lleó ha provocat molt enrenou a les files taronges. De fet, altres comunitats van sol·licitar ahir que es tornés a fer recompte dels vots de les seues primàries. Aquest és el cas de la candidatura de Leonardo Pérez per a Múrcia i el precandidat per a la Comunitat de Madrid Juan Carlos Bermejo, que no confia que l’actual candidat Ignacio Aguado hagi guanyat netament.

El ja candidat de Cs a la presidència de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, va negar ahir que el lideratge del president dels taronges, Albert Rivera, s’hagi vist ressentit per les irregularitats que s’han registrat a les primàries a la comunitat, en les quals la formació va haver de revocar la proclamació de Clemente com a guanyadora de les primàries. Igea va assegurar que no té “cap problema” que cada un “expressi les seues preferències” dins de Cs, i va valorar l’“exquisida neutralitat” de Rivera, que va qualificar de “líder indiscutible”.

Inés Arrimadas assegura que Francisco Igea “serà un magnífic candidat” per a la Junta

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va defensar Igea i va considerar que “serà un magnífic candidat”. També va defensar que Cs “fa desenes de primàries i si en algun cas es detecta algun error hi ha un organisme preparat” per solucionar-ho. Altres dirigents i diputats del partit taronja també van felicitar Igea pel triomf.

D’altra banda, el candidat popular a la presidència de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, va criticar Ciutadans assegurant que “vol abanderar la democràcia interna i la transparència”, i va demanar que “s’arribi fins al final” i que es demanin “més explicacions” sobre les suposades irregularitats que, segons Fernández Mañueco, hi ha al partit. Així mateix, va afirmar que “el que malament comença, pitjor acaba”.

Els taronges aparten el seu candidat per a alcalde de Reus

El candidat de Ciutadans a Reus, apartat pel mateix partit, Juan Carlos Sánchez, no podrà repetir a les pròximes municipals. Sánchez, que havia estat ratificat com a cap de llista el 28 de febrer, ho atribueix al fet que va denunciar una suposada conducta irregular d’un alt càrrec del partit a Catalunya. La denúncia interna la va formular el 3 de març, i tres dies després la direcció de Ciutadans li feia arribar per correu electrònic la decisió de retirar-lo de la llista, si bé per ara no ha estat expulsat de la formació. Fonts de Ciutadans argumenten discrepàncies en la configuració de la llista.

tracking