SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

Romeva, al Senat per ERC i Artadi, a punt per ser alcaldessa

Romeva, al Senat per ERC i Artadi, a punt per ser alcaldessa

Romeva, al Senat per ERC i Artadi, a punt per ser alcaldessaTWITTER @ELSA_ARTADI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller i actualment en presó provisional Raül Romeva serà el candidat al Senat d’ERC per a les eleccions generals del pròxim 28 d’abril. ERC aposta així per situar els sobiranistes presos al capdavant de les candidatures per a les generals, després que la setmana passada anunciés que el president del partit, Oriol Junqueras, també en presó preventiva, encapçalarà la llista dels republicans al Congrés per Barcelona.

D’altra banda, la número dos de Junts per Catalunya a Barcelona i actual consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, rellevarà el candidat de la llista, Joaquim Forn, en cas que la candidatura opti a l’alcaldia de la ciutat, si hi ha “interferències” de la justícia espanyola, o bé si existeix una sentència condemnatòria contra l’exconseller. En aquest sentit, Artadi va insistir que Forn hauria de sortir absolt del judici de l’1 d’octubre i ser l’alcalde de Barcelona perquè la ciutat “s’ho mereix”.

L’organització que forma part de la CUP presentarà candidatura a les eleccions generals

En un altre ordre, la diputada no adscrita i exportaveu de Catalunya En Comú, Elisenda Alamany, va registrar ahir al ministeri d’Interior el nou partit que impulsa. Nova-Nou Futur és la formació, que té la seu social a Terrassa. L’assessor d’Alamany, Marc Grau, serà el president d’aquest partit, amb el qual la diputada busca, a més, una coalició amb ERC per presentar-se junts a les generals i les municipals per a Barcelona. Així mateix, ERC perfila de cara una llista en què els actuals diputats a l’hemicicle Gabriel Rufián i Carolina Telechea serien el número dos i la número tres, respectivament. D’altra banda, Poble Lliure, una de les organitzacions que formen part de la CUP, va decidir presentar una “candidatura rupturista” a les generals.

tracking