SEGRE

JUDICI HISTÒRIC TESTIMONIS

El fiscal demana imputar per mentir el responsable de Difusió del Govern

Jaume Mestre diu no saber res de la campanya que cridava a votar l’1-O || L’exsecretari del Diplocat diu que va pagar “visitants” però “no observadors”

Jaume Mestre, responsable de Difusió Institucional de la Generalitat, ahir al Suprem.

Jaume Mestre, responsable de Difusió Institucional de la Generalitat, ahir al Suprem.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El responsable de Difusió Institucional de la Generalitat, Jaume Mestre, i Albert Royo, exsecretari general del Diplocat, van ser els dos únics testimonis que van passar ahir davant dels set magistrats que jutgen al Tribunal Suprem els líders de l’independentisme per l’1-O. Durant la seua compareixença, Mestre va dir no saber res sobre la campanya institucional que animava a votar en el referèndum d’autodeterminació de l’any 2017, que mostrava la bifurcació d’unes vies i que va ser rodat a l’estació de Sant Llorenç de Montgai, a la Noguera. Això va fer que el fiscal, Jaime Moreno, sol·licités el tribunal que investigui Mestre per un presumpte delicte de fals testimoni a l’entendre que no estava dient la veritat en les seues respostes. El president del tribunal, Manuel Marchena, que minuts abans ja havia advertit Mestre per respondre “amb evasives”, va indicar que “com que no sabem si ha dit la veritat”, es prendrà la decisió d’imputar o no Mestre per aquest delicte en el moment de dictar la sentència.

D’altra banda, Royo va admetre que el Diplocat va pagar els vols i l’allotjament de “visitants internacionals” que van ser a Catalunya mentre se celebrés el referèndum de l’1-O. No obstant, va negar que tinguessin la consideració d’“observadors”. “No vam donar cap honorari a observadors internacionals”, va manifestar en aquest sentit. Igualment, Royo va afirmar que “el Diplocat no va fer cap acció ni a favor de la independència ni a favor del referèndum”. La resta de testimonis que havien de declarar ahir ho faran finalment el proper dia 27.

Jaume Mestre, responsable de Difusió Institucional de la Generalitat, ahir al Suprem.

Jaume Mestre, responsable de Difusió Institucional de la Generalitat, ahir al Suprem.ACN

tracking