SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els nens assassinats a València podrien haver mort colpejats

L’àvia havia donat l’alerta aquesta setmana i els pares estan detinguts

Els nens van ser trobats als voltants de la casa que ocupava la família.

Els nens van ser trobats als voltants de la casa que ocupava la família.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pare dels dos menors de cinc mesos i tres anys trobats sense vida a la localitat valenciana de Godella va ser detingut ahir al matí per un suposat delicte d’homicidi, igual que la mare dels nens, després que estigués investigat durant tota la jornada de dijous. La mare, que va conduir els agents fins al lloc on estaven enterrats els cadàvers, va ser detinguda dijous passat a la tarda. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Paterna va assumir la investigació i va decretar el secret de les actuacions. El jutge va autoritzar dijous l’aixecament dels cadàvers dels menors, que presentaven indicis d’haver estat colpejats, encara que serà l’autòpsia la que determini la causa de la mort. Els dos progenitors passaran avui a disposició judicial.

Segons van assenyalar fonts properes a la família, els suposats parricides tenen problemes psiquiàtrics. La mare no prenia la medicació per tractar el seu trastorn i creia que el seu fill estava posseït. Està ingressada a l’espera que un psiquiatre forense determini si està capacitada per comparèixer davant del jutge. La dona va ser detinguda per la Policia Nacional l’any 2011 per la seua participació en les concentracions de protesta del 15-M davant les Corts Valencianes. La família vivia amb els menors en una casa mig enderrocada i de condicions insalubres, sense llum ni aigua.

Els serveis socials de l’ajuntament havien obert dos expedients sobre la situació de la família: el primer va ser l’any 2016 arran d’un conflicte veïnal que es va arxivar aquell mateix any. El segon es va obrir aquesta mateixa setmana, després que l’àvia materna truqués aquest dimecres passat al telèfon del menor de Godella.

Jornada de dol mentre s’investiguen les causes del crim Les localitats de Rocafort i Godella van guardar ahir un minut de silenci per la mort dels menors i van declarar tres dies de dol. Per la seua banda, la policia científica continuava les indagacions a la zona, especialment a l’interior de la casa que la família ocupava, i dels voltants dels dos llocs en els quals els menors van ser enterrats. Altres càrrecs públic com el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de València, Ximo Puig, també van mostrar el seu pesar.

tracking