SEGRE

FRANÇA DISTURBIS

Augmenta la violència dels Armilles Grogues a París

Almenys 121 persones van ser detingudes als disturbis, que van provocar onze ferits || Atacats comerços de luxe a la capital

Els Armilles Grogues munten barricades i fogueres davant de la policia als Camps Elisis.

Els Armilles Grogues munten barricades i fogueres davant de la policia als Camps Elisis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 121 persones van ser detingudes durant els disturbis d’ahir durant la divuitena jornada de mobilitzacions dels Armilles Grogues, segons va informar la policia. Aquesta xifra de detinguts és considerablement superior a la de jornades anteriors de protesta i va coincidir amb un increment de la violència amb barricades, saquejos de comerços de luxe com les botigues d’Hugo Boss o Bulgari i enfrontaments amb les forces de seguretat al centre de París.

Quant a la participació, les autoritats van reconèixer 14.500 manifestants a tot França fins a les 14.00 hores, 10.000 d’ells a París, un augment important respecte a dissabte passat, quan a la mateixa hora s’havien comptabilitzat 7.000 manifestants a tot França, 2.800 d’ells a París. A més, es va informar d’almenys onze ferits lleus –inclosos dos policies– a causa d’un incendi en una sucursal bancària de l’avinguda Franklin D. Roosevelt parisenca.

Tant la premsa com les autoritats van denunciar la presència de “pinxos” i “radicals anticapitalistes” entre els Armilles Grogues. “Emmanuel Macron, cap de l’estafa!” o “Escorcollarem casa teua!” van ser algunes de les consignes que es van corejar.

tracking