SEGRE

PARTITS ELECCIONS

Cayetana Álvarez de Toledo: "El procés és més greu que Tejero i Milans del Bosch amb els tancs"

La candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, també titlla de “xenòfob” Pujol || Vox va utilitzar testaferros per amagar donacions d’empresaris

Casado, ahir, en una corrida de toros celebrada a València.

Casado, ahir, en una corrida de toros celebrada a València.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de llista del PP a les generals per la província de Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, va assegurar ahir que el procés és un repte “més greu que el cop d’Estat de Tejero i Milans del Bosch amb els tancs per a Espanya. “Està en risc el sistema constitucional”, va advertir la popular, alhora que va acusar l’expresident Jordi Pujol de ser un “xenòfob” per haver sigut el “pater patriae durant dècades d’un nacionalisme en el qual hi ha molts catalans que no volen viure amb altres catalans”. D’altra banda, Álvarez de Toledo es va mostrar partidària d’unir forces amb Ciutadans. “El més raonable és que totes les forces que entenen de la mateixa manera els problemes d’Espanya intentem anar junts”, va assenyalar. Tanmateix el president del PP, Pablo Casado, va manifestar que la meitat dels vots que rebin Cs i Vox no aconseguiran escó i es perdran. “La gent ha de reflexionar si són vots útils”, va remarcar. Així mateix, va sortir al pas de les crítiques a la candidatura d’Álvarez de Toledo i va indiciar que “ara sembla que hagi de tenir vuit cognoms catalans per representar Catalunya”.

D’altra banda, Cs va fer públic ahir que la fins ara líder de la formació a l’ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, anirà a la llista per Barcelona al Congrés el 28-A, al costat d’Inés Arrimadas. També formaran part de la candidatura el vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, a banda d’altres dirigents del partit com Toni Roldán o Fernando de Páramo.

Espejo-Saavedra, Mejías, De Páramo i Roldán aniran amb Arrimadas a les llistes de Ciutadans al Congrés

En un altre ordre de coses, Vox va utilitzar testaferros per ocultar donacions d’empresaris a la formació ultra, segons va destapar ahir la Cadena SER. En aquest sentit, tres exresponsables provincials del partits van assegurar que se’ls va ordenar camuflar les aportacions econòmiques d’empresaris fent-les passar per donacions de familiars o amics. “Em van donar 15.000 euros en un sobre”, va dir Daniel Molina, exlíder ultra a Toledo.

Una candidata del PSOE renuncia per desavinences amb la direcció

Mentre que el coordinador de la secretaria general del PSOE andalús, José Fiscal, va dir ahir que les desavinences amb Ferraz per les llistes electorals ja estan “tancades”, ahir mateix, una candidata socialista al Senat per Ourense va renunciar a presentar-se als comicis al ser relegada a la llista. D’aquesta manera, Eva Maldonado no anirà de número 3 a la Cambra Alta per aquesta província. La portaveu del Govern central, Isabel Celaá, va advertir que, malgrat que hi hagi tres partits de dreta, “no n’hi ha més que una, la dels coronels”, amb referència a les incorporacions de militars a les llistes de Vox. La número 2 de Podem, Irene Montero, va sortir en defensa de la llista d’En Comú per al 28-A i va afirmar que el seu cap de llista, Jaume Asens, “no és independentista”.

tracking