SEGRE

Un guàrdia civil lloa la tasca dels Mossos en un registre del 20-S

Un guàrdia civil lloa la tasca dels Mossos en un registre del 20-S

Un guàrdia civil lloa la tasca dels Mossos en un registre del 20-S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un agent de la Guàrdia Civil ha lloat aquest dijous l’actuació dels Mossos d’Esquadra per treure a través d’un "passadís" l’exdirector general de Patrimoni de la Generalitat Francesc Sutrias del registre del seu domicili el 20 de setembre de 2017: "Van fer una bona feina". Es tracta del primer agent que reconeix de manera clara la tasca de la Policia catalana aquell dia, on es van produir més de quaranta registres en el marc de la investigació de l’organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, sent el més famós el de la Conselleria d’Economia on va tenir lloc la massiva concentració que va obligar la secretària judicial a sortir pel terrat. Del que ha parlat l’agent en la seua declaració com a testimoni en el judici del "procés" ha estat el del domicili de Francesc Sutrias, un pis "gran" en el qual van trobar diversos llapis de memòria, un portàtil, un disc dur i algun document manuscrit. Van arribar cap a les vuit del matí i ja al final del registre es va adonar que "hi havia gent" concentrada amb alguna pancarta als voltants, entorn de 50 o 70, segons va poder percebre, encara que ha precisat que és "dolent" fent aquests càlculs.

El guàrdia civil ha precisat que no estaven "excitades" ni va veure "insults" i, encara que ha indicat que no entén "de seguretat de masses", ha assenyalat que l’actitud que va veure en elles "no era la que hi havia en altre lloc".

Malgrat això -ha prosseguit- van demanar reforços al seu superior i aquest els va comentar que anaven a arribar diverses patrulles de Mossos, encara que no ha sabut precisar si eren de seguretat ciutadana o antiavalots. Segons ha recalcat, a la zona es van congregar entre 12 i 15 agents de Mossos i Guàrdia Urbana.

Finalment, l’agent ha explicat que van decidir dividir-se, de manera que ell va sortir primer juntament amb la secretària judicial, "fent-se passar" per una parella de veïns. "Així ho vam fer i no vam tenir cap problema", ha dit, encara que ha recordat que "un noi" els va seguir i els va estar gravant, si bé creu que en realitat no sabia el que gravava. Després, els seus companys li van dir que van poder treure a Sutrias sense problema perquè, segons ha recalcat, "els Mossos van fer una bona feina" en muntar "un passadís" pel qual va sortir l’exdirector general de Patrimoni de la Generalitat

tracking