SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Iglesias admet haver decebut amb les baralles internes a Podem

Torna a la primera línia per llançar-se a les eleccions generals acompanyat per la seua direcció || Censura que grans empresaris “manin més que els diputats”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, al costat del cofundador del partit Juan Carlos Monedero.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, al costat del cofundador del partit Juan Carlos Monedero.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va tornar ahir a la primera línia de la política amb un multitudinari míting en el qual va fer autocrítica sobre els errors de la formació, reconeixent que han fet “vergonya aliena” amb les baralles internes, “baralles per butaques, pels càrrecs, per la visibilitat”, i va assumir que han decebut molta gent actuant “com un partit més”.

Després de cinc setmanes apartat dels focus per la seua baixa de paternitat, el candidat a la presidència del Govern per Unides Podem, acompanyat d’una bona part dels membres de la direcció (Irene Montero, Pablo Echenique, Rafael Mayoral, Noelia Vera o Ione Belarra, entre d’altres), es va disculpar amb tots aquells que han continuat treballant mentre el partit estava immers en “baralles”, alhora que va demanar suport per escriure un canvi en la història davant un possible govern de dretes o un pacte entre el PSOE i Ciutadans.

Presa de nou les regnes després de cinc setmanes apartat per la baixa de paternitat

Va admetre que han jugat “amb les regles de l’adversari” i no han aconseguit canviar-les. “Hem callat moltes coses perquè ens hem cregut això de la cortesia parlamentària”, va lamentar. “El valor de la unitat es demostra en els moments difícils, i ara és quan toca caminar unides per demostrar que encara tenim moltes coses per dir en aquest país”, va afirmar en aquest sentit Iglesias.

Per aquesta raó, va llançar un discurs de campanya dur contra els qui, va dir, “manen més que els diputats”, i va citar expressament cognoms com (Amancio) Ortega, (Florentino) Pérez o (Isidre) Fainé per referir-se a algunes de les 20 famílies més poderoses d’Espanya.

Aquest primer acte del candidat a la presidència per Podem es va celebrar a la plaça del Reina Sofía de Madrid, lloc de celebració de fites importants per a la formació, amb un gran escenari circular en el centre de la plaça al voltant del qual es va col·locar el públic.

El president del PP, Pablo Casado, va acusar Sánchez de ser “el responsable” del que ocorre a Catalunya, on el sorprèn que no s’hagi “intervingut” ja perquè “deixin d’incomplir la llei” i va ironitzar sobre la tornada del líder de Podem, Pablo Iglesias, reafirmant que “no fa falta que torni” perquè “ja està Sánchez, que és el mateix”. A més, Cs ha augmentat la presència de dones com a caps de llista per a les generals fins al 38,4%, gairebé un 10% més que el 2016.

Sánchez: “A la dreta hi ha més testosterona que neurones” El president del Govern espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que “no hi ha tres dretes” a Espanya, perquè creu que “no hi ha matisos”, i va ironitzar: “Hi ha més sigles que idees, més testosterona que neurones.” Va demanar assolir una “àmplia majoria parlamentària” per aprofundir en aquestes polítiques socials. “Cada vot que es quedi a casa serà per a la involució”, va advertir.

tracking