SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

El caos del Brexit augmenta a Londres la pressió sobre Theresa May perquè dimiteixi

Diversos ministres conservadors estarien a favor de cessar la primera ministra per salvar el divorci amb la UE || Altres veus demanen al Parlament que aclareixi la seua posició per tirar endavant l’acord

Imatge d’arxiu de la primera ministra britànica, Theresa May.

Imatge d’arxiu de la primera ministra britànica, Theresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cada vegada més sufocant situació que viu el Regne Unit a causa del Brexit ha fet augmentar en les últimes hores les pressions sobre la primera ministra, la conservadora Theresa May, perquè presenti la seua dimissió. Onze membres del Gabinet de la mandatària conservadora planegen rebel·lar-se contra la seua líder en la reunió setmanal de demà per forçar-ne la sortida de l’Executiu, segons van publicar ahir mitjans britànics. D’acord amb The Sunday Times, si la líder conservadora es negués a les reclamacions d’aquests membres del seu gabinet, llavors estarien disposats a dimitir de forma massiva o a “demanar el seu cap” públicament. Els noms que ressonen amb més força com a favorits per succeir May són els del seu número dos, David Lidington, així com els dels ministres de Medi Ambient, Michael Gove, i d’Afers Exteriors, Jeremy Hunt. Lidington, tanmateix, al conèixer-se aquests rumors, va dir que dóna suport “al cent per cent” a May, refusant així les insinuacions que el col·loquen com a possible substitut.

D’altra banda, conservadors veterans van avançar que diversos parlamentaris es plantejarien recular i recolzar l’acord del Brexit de May si aquesta es comprometés a no estar al comandament en la nova ronda de negociacions amb la UE. Amb tot, fonts de Downing Street van assenyalar que, malgrat les pressions, la mandatària no tindria intenció de presentar la seua dimissió.

El ministre d’Economia, Philip Hammond, va opinar que el camí correcte del Brexit no passa per canviar el primer ministre o el partit del Govern, sinó perquè el Parlament aclareixi què és el que vol. Hammond va indicar que “d’una manera o una altra” la Cambra dels Comuns tindrà la possibilitat en els propers dies de pronunciar-se en aquest sentit.

Més de 5 milions de persones volen desactivar la ruptura

Dissabte un milió de persones van sortir a manifestar-se als carrers de Londres per reclamar la celebració d’un segon referèndum. A més, aquesta setmana una petició online al Govern britànic que l’insta a suspendre l’Article 50 del Tractat de Lisboa i a cancel·lar per tant el procés de ruptura amb la Unió Europea (UE) va batre el rècord de firmes de la història del Regne Unit en una iniciativa d’aquest tipus, a l’obtenir més de cinc milions d’adhesions.

tracking