SEGRE

Rosell denuncia la diferència de tracte respecte a Pujol, González o Villar

El judici contra l’expresident del FC Barcelona ha quedat vist per a sentència

Sandro Rosell, a la seua arribada a l'Audiència Nacional

Rosell denuncia la diferència de tracte respecte a Pujol, González o VillarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat Andrés Maluenda ha denunciat aquest dimarts en el judici diferència de tracte processal amb l’expresident del F.C. Barcelona Sandro Rosell, que va estar gairebé dos anys pres preventiu per suposat blanqueig de capitals, respecte a imputats com Jordi Pujol Ferrusola, Ignacio González o Ángel María Villar. L’Audiència Nacional ha deixat avui vist per a sentència el judici de Sandro Rosell, el seu soci el gestor andorrà Joan Besolí; la seua esposa, Marta Pineda, i tres presumptes testaferros per a qui el fiscal ha demanat penes d’entre un any i mig i sis anys de presó per suposats delictes de blanqueig de capitals i grup criminal.

La Fiscalia estima que els acusats, encapçalats per Rosell, formaven un grup que va blanquejar gairebé 20 milions d’euros -dels quals l’expresident del FC Barcelona s’hauria quedat presumptament 6,5 milions- de comissions suposadament rebudes per l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) Ricardo Teixeira. El fiscal vincula aquestes comissions a dos contractes en els quals Rosell va intermediar, un de firmat el 2006, pel qual la CBF cedia els drets audiovisuals de 24 partits amistosos de la selecció del Brasil a una televisió de l’Aràbia Saudita, i un altre dos anys més tard d’esponsorització amb Nike. Per la seua part els advocats defensors han demanat l’absolució de tots els acusats per estimar que no s’han provat les acusacions del fiscal.

A més el lletrat Andrés Maluenda ha denunciat la diferència de tracte processal patit per Rosell i Besolí, que s’enfronten a les peticions de pena més grans del fiscal, de sis i cinc anys de presó, respectivament, que van estar gairebé dos anys en presó provisional i que van quedar en llibertat sense càrrecs ja durant el judici quan havien declarat els acusats. En aquest sentit ha recordat que "Rosell i Besolí, que primer van estar en presó preventiva a Soto del Real (Madrid), després al centre penitenciari Brians a Barcelona i després una altra vegada a Soto del Real, han anat veient desfilar gent imputada en aquesta casa (l’Audiència Nacional) per fets moltíssim més greus i per delictes públics". "Així han vist com Jordi Pujol Ferrusola -fill de l’expresident de la Generalitat de Catalunya- entrava i sortia amb una fiança de 500.000 euros; Ignacio González -expresident de la Comunitat de Madrid- investigat per corrupció pública, de 400.000 euros, i Rosalía Iglesias -esposa de l’extresorer del PP Luis Bárcenas-, de 200.000 euros," ha assenyalat. I ha afegit que l’expresident de la Federació Espanyola de Fútbol Ángel María Villar, "que és el cas més semblant, va sortir als quinze dies amb una fiança de 300.000 euros, mentre que Rosell i Besolí han estat 21 mesos".

"La tesi del fiscal no té cap suport probatori i la prova més evident és la diferència de tracte que hem percebut abans del judici i després del judici per terceres persones", ha comentat Maluenda. Sobre això ha dit que "abans del judici Rosell era una persona capaç de cometre qualsevol delicte, i a les xarxes socials, als diaris, en els mitjans de comunicació i fins i tot aquí a la Fiscalia els comentaris que rebíem eren que era una persona corrupta, capaç del pitjor". Tanmateix, "després del judici la gent no arriba a entendre com el fiscal després de tota la prova practicada continua acusant i sol·licitant penes tan elevades". "Fins i tot fins els que segueixen convençuts en el seu fur interior que Rosell va pagar comissions a Texeira han entès que si aquella conducta no era delictiva el que correspon és una sentència absolutòria", ha postil·lat.

Andrés Maluenda ha al·legat que no consta que Teixeira estigui sotmès a cap procediment judicial per aquests fets al Brasil i ha afegit que s’ha acreditat que la CBF és una entitat privada i que va certificar que no va resultar perjudicada sinó beneficiada pels contractes investigats en aquest judici.

tracking