SEGRE

PANORAMA

El Govern censura l'“obsessió” de Cs i la Justícia amb els llaços grocs

El president Torra despenja el que quedava al Pati dels Tarongers de la Generalitat || Denuncien símbols independentistes a la delegació del Govern a Londres

Budó es va estrenar ahir com a portaveu del Govern rellevant Artadi.

Budó es va estrenar ahir com a portaveu del Govern rellevant Artadi.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, va denunciar ahir, al finalitzar el Consell Executiu, l’“obsessió” de Ciutadans i dels tribunals amb els llaços grocs i altres símbols en solidaritat amb els presos presents als edificis de la Generalitat. “Mentre alguns segueixen obsessionats amb el color groc, la nostra obsessió és amb la llibertat d’expressió i preservació dels drets”, va afirmar Budó. En paral·lel a la reunió setmanal de l’Executiu de Quim Torra, es va despenjar el llaç groc que quedava al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. D’altra banda, el Tribunal Suprem també va rebutjar suspendre de forma immediata l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que obligava el president Torra a retirar la simbologia independentista dels edificis de les institucions d’autogovern durant el període electoral.

D’aquesta manera, els magistrats es van oposar a estimar aquesta pretensió plantejada per Torra al recurs contenciós administratiu interposat divendres. No obstant, ara obren un procediment contradictori perquè la JEC exposi els seus arguments en un termini de deu dies, abans de prendre una decisió definitiva.

D’altra banda, Ciutadans va anunciar que denunciarà la presència de llaços grocs a la delegació del Govern a Londres, coincidint amb la publicació d’un informe del Tribunal de Comptes, avançat per la premsa de Madrid, que xifra en 421 milions d’euros la despesa de la Generalitat en acció exterior entre els anys 2011 i 2017.

tracking