SEGRE

La JEC demana a Torra que retiri el llaç groc de la delegació de la Generalitat a Londres

La junta electoral entén que està “comprés dins de l’àmbit de l’acord del passat 21 de març” que obligava el president a retirar els símbols independentistes

Edifici on està ubicada la seu de la Generalitat a Londres.

La JEC demana a Torra que retiri el llaç groc de la delegació de la Generalitat a LondresACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dimecres requerir al president de la Generalitat, Quim Torra, que ordeni la retirada del llaç groc que es troba a la façana de la delegació del Govern a Londres. Malgrat que l’edifici no es troba ubicat a l’Estat, la JEC entén que està “comprés dins de l’àmbit de l’acord del passat 21 de març” que obligava el president a retirar els llaços i les estelades de tots els edificis que depenen de la Generalitat, “perquè l’exigència de neutralitat i la prohibició d’exhibir símbols partidistes inclou expressament tot acte organitzat o finançat, directa o indirectament pels poders públics”.

La JEC actua a instàncies de Ciutadans, que va denunciar que la delegació del Govern a Londres seguia exposant el llaç groc a la façana malgrat la retirada dels altres símbols en solidaritat amb els presos a la resta d’edificis del Govern. Segons Ciutadans, el llaç groc és un “símbol partidista” i per tant “trenca la neutralitat dels espais públics”.

La JEC ho entén així i “insta el President de la Generalitat de Catalunya a que sigui retirat abans de les 11.00h (hora espanyola) de demà, 28 de març, el llaç groc exhibit a la façana d’aquest edifici”.

tracking