SEGRE

Dos agents relaten un incident a Lleida: "Us he reconegut, us matarem"

Dos agents relaten un incident a Lleida:

Dos agents relaten un incident a Lleida: "Us he reconegut, us matarem"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous també han testificat al Suprem dos agents de la guàrdia civil (J73137F i W79133J) per explicar un incident que van viure a Lleida l'endemà de l'1-O. Segons han relatat, tenien el dia lliure –ja que havien actuat el dia del referèndum- i ells dos i un altre company van anar a passejar per la ciutat vestits de paisà. Llavors, van veure que els seguia una persona que els havia gravat amb telèfon i que els va increpar perquè els havia reconegut del dia abans, quan van intervenir a Artesa.

"Ens va dir fills de puta, que ens cagaríem i que ens anaven a matar", han explicat. També han coincidit que a la nit un amic els va alertar que les seves cares estaven a Facebook, amb imatges del dia 1-O i la comparativa amb les imatges que els havien gravat quan anaven per Lleida passejant. A la publicació, hi posava, entre d'altres, 'aquesta animals no els vull al meu país'.

Els advocats Jordi Pina i Benet Salellas els han preguntat si recordaven que en aquesta publicació també posava que la gent mantingués la "calma" i no caigués en provocacions. Però cap ho recordava. També han reconegut que tret d'aquest incident –que van denunciar- no van patir cap altre situació similar mentre eren a Lleida.

El jutjat penal 2 de Lleida va condemnar a vuit mesos de presó aquest veí de Lleida acusat d'amenaçar els tres guàrdies civils.

tracking