SEGRE

Un comandament de la Policia assegura que van ajudar al votant que va patir un infart a Lleida

Diu que el major nombre d’agents ferits es va produir, proporcionalment, a les comarques lleidatanes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de la Brigada d’Informació de la Policia Nacional a Catalunya ha acusat aquest dimarts als Mossos d’Esquadra d’"obstaculitzar" la tasca dels seus agents per impedir l’1-O, fins el punt que un comandament va tractar d’impedir la seua entrada en un col·legi mentre els cridava "deixeu-los votar". Així ho ha relatat el cap d’Informació de la Policia Nacional, que està imputat en un jutjat de Barcelona pel setge a la seu de la CUP del 20S, en la seua declaració com a testimoni davant del Tribunal Suprem en el judici del procés.

El testimoni ha detallat el nombre d’agents de la Policia Nacional ferits en cada una de les intervencions per impedir el referèndum. En aquest sentit, ha assegurat que "el major nombre de ferits, proporcionalment, va ser a Lleida", on ha explicat que un cap de la Policia Nacional va detenir la intervenció dels agents per impedir el referèndum quan un dels concentrats va tenir un infart. "Van esperar allà, tot l’operatiu, malgrat l’hostilitat dels presents", ha afegit el testimoni, que ha ressaltat que el cap del dispositiu "va estar atenent personalment" al malalt, en la "línia d’actuació" que va mantenir el cos policial al llarg de tota la jornada del referèndum.

Cal recordar que el veí de Lleida que va patir l’infart, concretament en el punt de votació situat al barri de la Mariola, va declarar el mes de febrer passat davant del jutjat d’instrucció número 4 de la capital del Segrià i va reconèixer "de forma claríssima" a dos agents de la Policia Nacional a qui va acusar d’agredir-los.

L’agent ha insistit que durant tot el dia la Policia Nacional "va utilitzar la força amb tota la mesura possible" i ha reconegut que la majoria d’actuacions es van concentrar entre les 8 i les 10.30 hores del matí de l’1 d’octubre. En aquest sentit, ha precisat que posteriorment les intervencions de la Policia Nacional per evitar el referèndum van anar "decreixent" perquè "no era aconsellable que les unitats, per desgast, continuessin duent a terme aquesta actuació". Segons la seua opinió, el fet que s’aturessin les actuacions de la Policia Nacional "no va tenir res a veure" amb les imatges de les càrregues policials contra votants de l’1-O a Catalunya perquè de ser així, s’ha justificat, "hauríem parat des de primera hora del matí".

Un ferit molt greu a la Mariola

Un ferit molt greu a la Mariola

tracking