SEGRE

PANORAMA

Els candidats demanen ser posats en llibertat per fer campanya

Demanda de Junqueras, Sànchez, Turull, Rull, i Romeva

El jutge Marchena.

El jutge Marchena.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els presos que estan asseguts al banc dels acusats del Tribunal Suprem i que són alhora candidats electorals demanen la seua posada en llibertat per poder fer campanya política.

Així ho van explicar ahir els advocats d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, que a banda de demanar l’alliberament de tots ells per fer campanya el 28-A defensen la demanda per garantir el seu dret a defensa.

En el cas de Jordi Pina, ja ha registrat l’escrit on argumenta que el judici s’allargarà i que els seus representats no poden preparar bé les sessions des de la presó.

També diu que no fugiran i que es presentaran davant del tribunal i recorda que el 4 de desembre del 2017 un dels motius que va esgrimir el jutge d’instrucció Pablo Llarena per deixar en llibertat Rull i Turull va ser, precisament, que es presentaven a les eleccions del 21-D. Per demostrar que no fugiran, proposa mesures menys costoses com aportar tot el seu patrimoni i també es comprometen a no sortir de Madrid.

ERC presentarà els escrits pròximament, tal com ha anunciat el portaveu jurídic, Joan Ignasi Elena. La resta de defenses podrien adherir-se a les mateixes peticions.

D’altra banda, el portaveu jurídic d’ERC, Joan Ignasi Elena, preveu presentar el seu escrit avui a tot estirar “amb la convicció que s’està vulnerant el dret de defensa” dels jutjats i “que hi ha altres mesures per garantir que puguin assistir al judici”.

En aquesta línia, la sol·licitud es produirà després que aquest dimarts passat el Butlletí Oficial de l’Estat ja publiqués la llista oficial dels diversos candidats als comicis.

tracking