SEGRE

JUDICI AL PROCÉS

El TC rebutja els recursos de Turull i Rull per apartar el jutge Marchena

Considera l’al·legació prematura al no esgotar-se la via judicial || Fiscalia demana apartar l’ajuntament de Barcelona com a acusació per les càrregues de l’1-O

Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull durant el judici.

Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull durant el judici.SEÑAL TRIBUNAL SUPREMO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple del Constitucional ha rebutjat per unanimitat els recursos que van plantejar els exconsellers encausats pel procés Jordi Turull i Josep Rull que demanaven recusar part del Tribunal que els està enjudiciant, inclòs el president de la sala Manuel Marchena, perquè considera que aquesta al·legació és prematura, atès que no s’ha esgotat la via judicial, tal com recull la sentència difosa aquest divendres i la resolució de la qual va ser avançada a finals del mes de març.

El Tribunal de Garanties recorda que, “amb caràcter general, la jurisprudència constitucional té declarat que la resolució desestimatòria d’un incident de recusació només pot ser impugnada al moment de finalitzar el procediment principal” ja que “es tracta d’una qüestió que, en el seu cas, pot ser reproduïda i ser objecte d’un nou pronunciament”.

El TC ha rebutjat amb arguments similars el recurs imposat pels exconsellers Serret i Comín

Reconeix, tanmateix, que en aquest cas hi ha una “peculiaritat” perquè “no hi ha en aparença cap remei processal per obtenir un nou pronunciament sobre la qüestió”, ja que la recusació va ser rebutjada per la Sala del 61, que és la segona instància del Suprem i les resolucions del qual són “irrecurribles”, en el marc del judici pel procés, que generarà així mateix una sentència definitiva.

Amb arguments similars ha rebutjat també el Tribunal Constitucional el recurs d’empara interposat pels exconsellers a l’exili Meritxell Serret i Toni Comín contra la decisió del Suprem que el dia 4 de juliol del 2018 va denegar apartar el jutge d’instrucció del procés, Pablo Llarena.

D’altra banda, la Fiscalia de Barcelona ha demanat al Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona que s’aparti l’ajuntament de Barcelona, que exerceix d’acusació popular, d’una de les peces (pel col·legi Fedac Horta) de la causa per les càrregues policials efectuades el dia 1 d’octubre de l’any 2017. El Ministeri Públic afirma que l’ajuntament “no és ofès ni perjudicat” en aquest cas.

Del Toro va denunciar després de la seua compareixença com a testimoni al judici pel procés independentista que s’està celebrant al Tribunal Suprem la publicació a les xarxes socials de la seua fotografia i dades personals, així com missatges ofensius i vexatoris contra la seua persona.

La denúncia de la secretària judicial serà investigada al Jutjat d’Instrucció número 16 de Barcelona, en el qual serà representada per l’Advocacia de l’Estat.

L’Advocacia de l’Estat defensarà la secretària que va intervenir el 20-S ? El Ministeri de Justícia ha autoritzat l’Advocacia General de l’Estat a representar la lletrada de l’Administració de Justícia Montserrat del Toro, que va intervenir a la conselleria d’Economia de la Generalitat durant el registre del 20 de setembre del 2017, després de denunciar que ha rebut amenaces greus.

tracking