SEGRE

PRÒXIM ORIENT COMICIS

Netanyahu, a punt d'obtenir el cinquè mandat a Israel

Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb més del 98% dels vots escrutats i amb una participació del 67% la formació dretana Likud, encapçalada pel primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha guanyat per la mínima la formació del centrista Beni Gantz, de Blau i Blanc. Les dos han obtingut més d’un milió de vots i els diferencien a penes 13.000. A l’espera del resultat definitiu, en el qual no s’esperen canvis, tot sembla indicar que Netanyahu va camí de ser reelegit per cinquena vegada, malgrat els escàndols de corrupció que l’han escatxigat durant els dos últims anys.

El primer ministre israelià s’ha garantit un trànsit segur a la reelecció, ja que comptarà amb el suport dels partits religiosos ultraortodoxos, que es van prestar a donar-li la majoria parlamentària. El seu suport permetria que Netanyahu controlés 65 dels 120 escons de la Knesset i liderar la pròxima coalició de govern. Enmig dels escàndols, el gran suport a la seua campanya han estat els seus èxits en matèria de diplomàcia internacional.

El president d’Israel, Reuven Rivlin, iniciarà la setmana que ve les consultes amb tots els partits amb representació parlamentària per encarregar a un d’ells que formi govern.

tracking