SEGRE

POLÍTICA CATALANA

El Parlament no renuncia a la via unilateral i rebutja un nou 155

Polèmica a la Cambra amb Arrimadas pels llaços i l’expulsió d’un popular

Inés Arrimadas, amb els llaços grocs que va dir que havia arrancat ella mateixa de la via pública.

Inés Arrimadas, amb els llaços grocs que va dir que havia arrancat ella mateixa de la via pública.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Parlament celebrat ahir va rebutjar una nova aplicació de l’article 155 a Catalunya i no descarta una via unilateral cap a la independència com a “manera de resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya”. En una moció presentada ahir pels comuns, s’instava el Govern a avançar cap a un escenari de diàleg que parteixi dels principis d’alliberar els “presos polítics” i el reconeixement que se celebri un “referèndum pactat i amb garanties”. Aquest és un dels punts de la moció que van obtenir el vot favorable de JxCat i ERC i l’abstenció del PSC. El ple, en canvi, va rebutjar un altre punt que demanava a l’Executiu que renunciés a la via unilateral com a forma de resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya gràcies als vots en contra dels diputats de JxCat, ERC i la CUP, que també van aprovar la renúncia a una nova aplicació de l’article 155, mentre que Cituadans i PP hi van votar en contra.

D’altra banda la presidenta de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, va exhibir a l’hemicicle un grapat de llaços grocs retirats per ella mateixa d’espais públics i va desafiar el director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, a posar-la a ella i a tots els del seu partit a la “llista negra”. Per la seua banda, la diputada d’ERC, Marta Vilalta, va acusar Arrimadas d’utilitzar el Parlament com un “plató electoral” i va qualificar de “ridícules” les seues actuacions.

Així mateix, el president del Parlament, Roger Torrent, va expulsar el diputat del PP Santi Rodríguez del ple després de cridar-lo a l’ordre diverses vegades durant una discussió entorn de l’escrache a Cayetana Álvarez de Toledo (vegeu la pàgina 21).

Arxiven la denúncia de Torra per la detenció dels CDR a Girona Un jutge de Girona ha arxivat la denúncia que el president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar contra la Policia Nacional per la detenció il·legal de setze activistes que van ocupar la via de l’AVE en una protesta dels CDR per l’aniversari 1-O. Entre els detinguts hi ha dos alcaldes de la CUP. A la denúncia, Torra afirmava que les detencions eren il·legals perquè no els havia autoritzat el jutge d’instrucció, per la qual cosa demanava la imputació dels responsables que els van ordenar.

tracking