SEGRE

CAMPANYA ELECTORAL ELS CANDIDATS DE LLEIDA

Una campanya marcada pel judici

La causa contra el procés centra el discurs de la majoria de partits || Més de 4,6 milions de paperetes s’imprimiran a Mollerussa i Ciutadans ajorna demanar el vot per la mort d’un alcaldable

417228_1.jpg

417228_1.jpgITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La campanya de les generals comença a la meitat del judici al procés independentista, que marca el discurs dels principals partits que es disputen els quatre escons de Lleida al Congrés. Tanmateix, la causa penal no és l’únic que situa l’inici de la campanya a l’ombra dels jutjats: dies abans que comencessin les dos setmanes per demanar el vot, vint ajuntaments ja tenien sobre la taula resolucions de la Junta Electoral que els instaven a retirar de les façanes llaços grocs i pancartes amb consignes considerades partidistes. També s’ha deixat sentir en el veto que mitjans públics es refereixin a “exiliats” i “presos polítics”.

El cap de llista d’ERC, Xavier Eritja, cridat a declarar en el judici al procés el 25 d’abril, va afirmar que “unes eleccions amb presos polítics, exiliats, censura i falta de llibertats són més pròpies del segle XIX que del XXI”. La campanya de JxCat, la llista del qual encapçala Jordi Turull, va començar amb una publicació de l’exconseller a les xarxes socials: “Malgrat la presó, són més fortes les conviccions que les seues injustícies.” La número dos, Concep Cañadell, va dir que “serem la veu no empresonada de Turull”. El Partit Popular es presenta com a “casa comuna del constitucionalisme” i el seu número u, Dante Pérez, va criticar l’“atansament” socialista a “separatistes i filoetarres” (en al·lusió a Bildu). Per la seua banda, ECP es reivindica com a “vot útil” per garantir “polítiques socials i el reconeixement de la plurinacionalitat de l’Estat”, en paraules del candidat, Jaume Moya. La cap de llista del PSC, Montse Mínguez, va contraposar el “progrés” d’un Govern de Pedro Sánchez amb el “retrocés” que suposaria el PP de Pablo Casado. Ciutadans va ajornar el començament de la campanya en senyal de dol per la mort del seu alcaldable a la Seu, Jordi Núñez.

En un altre ordre, l’empresa Imprespla SL de Mollerussa imprimirà 4,6 milions de paperetes que es distribuiran als col·legis electorals de Lleida.

417228_2.jpg

417228_2.jpgITMAR FABREGAT

417228_3.jpg

417228_3.jpgITMAR FABREGAT

417228_4.jpg

417228_4.jpgITMAR FABREGAT

417228_5.jpg

417228_5.jpgITMAR FABREGAT

417228_6.jpg

417228_6.jpgITMAR FABREGAT

tracking