SEGRE

CAMPANYA REPUBLICANS

Esquerra vol pactar un referèndum d'independència i un sobre la monarquia

El vicepresident de la Generalitat fa campanya al Pirineu i “festa republicana” a Tàrrega

La festa republicana d’ERC a Tàrrega.

La festa republicana d’ERC a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nou referèndum sobre la independència de Catalunya, aquesta vegada pactat amb l’Estat; i un altre per escollir entre monarquia i república al conjunt d’Espanya. Aquesta és la proposta que ERC es va comprometre ahir a defensar al Congrés després de les eleccions generals del 28-A. La va donar a conèixer el candidat i exportaveu parlamentari d’aquesta formació, Gabriel Rufián, en un acte a Barcelona que va comptar amb la participació del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. Aquest últim es va desplaçar després al Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, on va presidir actes de campanya per a les eleccions municipals.

Rufián va defensar que el referèndum sobre la institució monàrquica ha de fer-se al considerar que “si el CIS no pregunta per aquest tema és per alguna cosa” i va reiterar que votar sobre la independendencia és la forma més idònia per resoldre la situació de Catalunya. Per fer-los possibles, va reivindicar “enormes pactes per canviar les coses”, una cosa que, va reconèixer, “comporten enormes contradiccions però també enormes victòries”. Pel que fa als pactes, Aragonès va defensar que l’independentisme català no ha de posar línies roges a investir president el socialista Pedro Sánchez, per evitar posar “la catifa roja” a l’arribada al poder de l’extrema dreta. Amb tot, va puntualitzar que això no significa “un xec en blanc” als socialistes. En un altre ordre, de coses els republicans van condemnar els incidents a la UAB pel boicot d’un acte del PP.

Va reivindicar a Tàrrega que ERC defensa drets nacionals i també civils, socials i polítics

A les comarques del pla, ERC va celebrar una “festa republicana” a Tàrrega amb la participació de Xavier Eritja, cap de llista al Congrés per Lleida i altres membres de la candidatura. Eritja va recalcar que el seu partit “defensa la preservació dels drets col·lectius i nacionals, alhora que per drets socials, civils i polítics”. En canvi, va apuntar, “altres partits defensen alguns d’aquests drets, però amb els altres es posen de perfil”.

Aragonès: “El Pallars necessita impuls i suport de la Generalitat”

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar ahir a Sort que el Pallars necessita “l’impuls, l’acompanyament i el suport” de la Generalitat per impulsar projectes de futur. El vicepresident va firmar el conveni entre ERC i Fem Municipi per presentar-se en coalició al 26-M al Sobirà, on ja tenen candidatures per a dotze dels quinze municipis. Aragonès també va visitar la Seu d’Urgell, on va presentar Francesc Viaplana com a alcaldable i va assegurar que “s’ha d’anar a votar massivament per evitar un govern de dretes o d’extrema dreta”. La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira (actualment a Ginebra) i el candidat al Senat Miquel Caminal també van participar en aquest acte.

La festa republicana d’ERC a Tàrrega.

La festa republicana d’ERC a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

tracking