SEGRE

Un agent: "Els càntics de l'1-O no eren rumba catalana, sinó frases d'odi"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Els càntics de l'1-O no eren rumba catalana, sinó frases d'odi". "La meva mare es va dutxar 200 cops aquell dia, de les vegades que s'hi van cagar". "Una dona que pesava molla 40 kg no la podíem treure entre dos, era una tigressa". "Et miraven a la cara com una persona que et vol matar". Són frases d'un dels agents (número 100.445) que va actuar en centres de Barcelona l'1-O i que ha testificat al Suprem, on ha dit també que una parella de mossos es va "amagar darrera un arbust" quan els van veure. El president del tribunal, Manuel Marchena, ha evitat que faci més descripcions d'aquesta mena i ha instat en diverses ocasions la fiscalia a fer-li una nova pregunta. Diversos agents antiavalots han relatat aquesta tarda al Suprem els "insults i la fustigació" i han explicat que van acabar lesionats pels "cops de peu i les empentes" dels votants.

El president del tribunal i ponent de la sentència, Manuel Marchena (al centre de la imatge), al costat dels magistrats, Andrés Martínez Arrieta (esquerra) i Juan Ramón Berdugo.

Trapero sobre Pérez de los Cobos: "Creia que la figura del coordinador era més un òrgan de tipus polític i no operatiu"EFE

tracking