SEGRE

Un subinspector de l'1-O: "Van treure nens d'un col·legi de davant de la comissaria de Lleida i ens van dir assassins"

Un altre agent declara que va rebre un cop de pedra al front

Imatge dels agents desplegats a Lleida davant la comissaria, a l’antic govern militar.

Imatge dels agents desplegats a Lleida davant la comissaria, a l’antic govern militar.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un subinspector de la Policia Nacional que va actuar a Lleida l'1-O ha assegurat durant el judici del 'procés' que el dia següent al referèndum, el 2 d'octubre, va veure com van treure nens d'entre 8 i 10 anys d'una escola de davant de la comissaria del cos a la ciutat. "Els van posar davant i ens cridaven assassins, ens feien gestos, ens deien que havíem matat a persones", ha assegurat. El subinspector ha assegurat que aquells dies estaven "sobrepassats" i que va veure "autèntiques barbaritats". El subinspector és un dels agents que va participar en l'actuació a l'Institut Caparrella.

El subinspector ha assegurat que, durant l'actuació a la Caparrella van detenir una persona de "gran envergadura" que era "el més actiu" d'entre les "20 o 25 persones que impedien el pas" per la porta de la tanca perimetral de l'institut. De fet, ha assegurat que va rebre una "estirada", li va pegar un "cop al canell" i el va "arrossegar cap a dins del pati" donant-li "puntades de peu, cops de puny i de colze". En aquell punt, ha assegurat que "corria perill" i que per això el van "reduir i detenir". "El més actiu era ell, però allí donava cops tothom", ha assegurat.

Un altre agent ha explicat un incident que va passar la nit de l'1-O a la comissaria del CNP de Lleida, quan estava formant part d'un cordó de seguretat als afores de l'equipament per una concentració de 2.000 persones. Ha explicat també que a la tarda hi havia grups de joves (entre 17 i 30 anys) que corrien pels carrers del voltant de la comissaria cridant consignes d'entrar i "assaltar" la comissaria. "Deien que anirem a per ells que eren més i podien entrar", ha detallat.

Mentre era al cordó, li va impactar una pedra "d'uns 150 i 200 grams" i li va causar una ferida al front, tot i que portava la gorra i impacta amb l'escut. L'oficial (número 118.664) ha remarcat que hi havia dues furgonetes d'antidisturbis dels Mossos i que no van fer "res" i no "col·laboren" amb la policia espanyola ni "obliguen" els manifestants a marxar.

tracking