SEGRE

PARTITS POLÈMICA

Pedro Sánchez decideix ara anar tan sols al debat a quatre a RTVE

Celaá assegura que “en absència de Vox, òbviament el PSOE prioritza el debat a la TV pública” || Tanmateix, Atresmedia manté la cita amb la resta de candidats

Sánchez ahir, al costat de la candidata del PSIB a la presidència del Govern balear, Francina Armengol.

Sánchez ahir, al costat de la candidata del PSIB a la presidència del Govern balear, Francina Armengol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recta final de la campanya és una incògnita fins i tot per als aspirants a la Moncloa a compte de l’embolic dels debats, després que Pedro Sánchez elegís ahir el proposat per TVE. L’endemà que la Junta Electoral Central (JEC) suspengués el debat a cinc d’Atresmedia que incloïa Vox, el PSOE va optar per la contesa a quatre a TVE. El Govern va defensar que una vegada que el debat era a quatre després de la sortida de Vox el president havia “de prioritzar”, com ha fet, la cadena pública, segons va recalcar la ministra portaveu, Isabel Celaá.

Va explicar que Sánchez va acceptar un debat electoral a cinc en una televisió privada perquè s’hi volia incloure Vox, a l’entendre que és “un factor determinant” segons les enquestes en aquesta campanya i que té “visibilitat”. Al rebutjar aquest format la JEC i en igualtat de condicions entre Atresmedia i TVE, el Govern aposta “per la televisió pública, que és de tots”.

En aquest sentit, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va assenyalar que sembla “excessiu” que els candidats participin en més d’un debat a quatre i va considerar que sembla “més raonable” portar-lo a RTVE.

Tanmateix, Atresmedia va llançar un envit a Sánchez a l’anunciar que el seu debat a quatre –modificat dimarts després de la resolució de la JEC– segueix endavant i es manté el 23, i subratllar que compta ja amb la confirmació de Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias.

I mentre que TVE mostrava flexibilitat amb la data i demanava als partits que es posessin d’acord, després va arribar la resposta del PSOE, que comportava també un nou envit ja que els socialistes van advertir que Sánchez vol el debat el dia 23, la data prevista per Atresmedia.

En qualsevol cas ja ha quedat trastocada la recta final d’aquesta campanya atípica en la qual els partits volien treure la resta després d’una primera meitat en plena Setmana Santa.

Des d’ERC, Gabriel Rufián va advertir que el seu partit lluitarà “fins al final” per ser al debat de RTVE.

Per la seua part, Mediaset Espanya i el canal Trece no emetran el debat de RTVE, que va anunciar que distribuirà el senyal a televisions públiques i privades estatals.

tracking