SEGRE

PARTITS ACTES

Álvarez de Toledo situa el PSOE “fora del bloc constitucional”

Casado replica a Batet que la Carta Magna no s’imposa i que la llei es compleix

Arrimadas, amb Marcos de Quint, Toni Cantó i Marta Martín al míting de Ciutadans a Alacant.

Arrimadas, amb Marcos de Quint, Toni Cantó i Marta Martín al míting de Ciutadans a Alacant.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de llista del PP per Barcelona al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, va afirmar ahir, exhibint un exemplar de la Constitució espanyola, que el PSOE s’ha col·locat “ja definitivament fora del bloc constitucional”. En un acte de campanya a Castelldefels, va arremetre contra el PSOE i el PSC i va presentar el seu partit com el defensor de la Carta Magna.

Va justificar la seua tesi en el fet que “el PSOE s’ha anat atansant cada vegada més a les posicions de Podem, dels nacionalistes, dels separatistes i dels exfiloterroristes”, “el millor de cada casa, els que vénen a destrossar la nostra ordenació constitucional de pau i llibertat”, va afegir. Va denunciar que la candidata del PSC a les generals, Meritxell Batet, és partidària de “no imposar” la Constitució als dos milions de catalans que se senten independentistes.

Mentrestant, a Alacant, el líder del PP i candidat a la Moncloa, Pablo Casado, va assenyalar que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, porta tota la legislatura “en mode avió”, amb referència al Falcon oficial, i que “li importen un rave Espanya” i les necessitats de la gent”. També es va referir a les declaracions de Batet i va dir: “Com que no es pot imposar la Constitució? La llei no s’imposa, es compleix.”

Arrimadas adverteix a Alacant del “contagi català”

La portaveu de l’executiva de Ciutadans i cap de llista per Barcelona a les eleccions generals, Inés Arrimadas, i el candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Toni Cantó, van instar ahir els valencians a votar el partit taronja en els dos comicis per evitar que la seua comunitat pateixi el “contagi” del nacionalisme català. Arrimadas va assenyalar que el PP i el PSOE “han anat cedint” durant dècades davant dels partits nacionalistes, entregant-los “més competències i més poder”. “Els catalans constitucionalistes ens hem sentit abandonats, desemparats i desesperats davant dels governs nacionalistes”, va dir. Va assenyalar que encara hi ha llocs, com Vic, Amer o Torroella, “on no hi ha llibertat” per poder expressar idees diferents a les de l’independentisme. A continuació, va advertir als valencians: “No us penseu que és una realitat que no us incumbeix”, perquè “el nacionalisme s’encomana més que la grip”. Segons Arrimadas, hi ha un “efecte contagi” des de Catalunya cap al País Valencià, les Balears, el País Basc, Navarra i Galícia.

tracking