SEGRE

TELEVISIÓ PRIMERA CONFRONTACIÓ A QUATRE

Així va anar el primer debat, que remarca les diferències dels dos blocs i les possibilitats de pactes

Sánchez i Rivera es declaren mútuament “decebuts” pel seu fallit acord però no tanquen la porta a assolir-ne un de nou || La situació de Catalunya, en el rerefons de totes les discussions

Pablo Casado, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias, durant el debat que va emetre ahir a la nit TVE.

Pablo Casado, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias, durant el debat que va emetre ahir a la nit TVE.TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat de TVE amb els quatre candidats a la presidència del Govern va confirmar ahir blocs de pactes entre PP i Cs, d’una banda, i del PSOE amb Unides Podem, de l’altra. Això va quedar patent quan Pablo Casado (PP) va dir a Albert Rivera (Cs) que no és “el seu rival” i tots dos van fer pinça contra Pedro Sánchez (PSOE) a l’acusar-lo de pactar amb Quim Torra i els independentistes. Casado i Rivera també van insistir a Sánchez perquè aclarís si indultaria els polítics independentistes, a la qual cosa el líder del PSOE va respondre que “no hi pot haver indult preventiu i tampoc la negació preventiva de l’indult”. D’altra banda, Rivera va oferir un acord a Casado per formar un govern sense el PNB. Sánchez i Rivera es van declarar mútuament “decebuts” per haver pactat, encara que no van tancar la porta a fer-ho de nou. Pablo Iglesias (Podem) es va mostrar “disposat” a estendre la mà a Sánchez i el va instar que aclarís si pactarà amb Cs.

Catalunya va estar en el rerefons de tota la discussió i Sánchez va assegurar que amb el seu govern no hi haurà ni referèndum ni independència i va assenyalar que si Catalunya “vol resoldre el seu problema de convivència han de tornar a la via constitucional i estatutària”. Iglesias va insistir que és necessari “més diàleg i menys insults”. Casado va afirmar que és “evident” que Sánchez indultarà els polítics presos i va defensar que el candidat socialista “ja ha pactat amb l’independentisme”. Rivera va afegir que no vol “un president que s’agenolla davant dels independentistes”. A més, Sánchez va convidar Casado a “dir als seus candidats i candidates que no és no i que quan una dona no diu sí és no”. Es va referir així a les polèmiques declaracions de Cayetana Álvarez de Toledo (PP) sobre el consentiment sexual. “I a vostè, senyor Rivera, li dic que el ventre d’una dona no es lloga”, va subratllar Sánchez.

A més, el bloc dedicat a les polítiques econòmiques va transcórrer amb Casado presumint de creació d’ocupació davant les xifres del PSOE, amb Rivera acusant socialistes i Podem de practicar unes polítiques “bolivarianes”, amb Iglesias advertint que la Constitució espanyola no es compleix pel que fa a justícia fiscal i ocupació, i amb Sánchez defensant la seua tasca, davant l’aposta del PP pels “corruptes”.

Per la seua part, Quim Torra va anunciar que no descarta accions legals contra Rivera després que el qualifiqués de “nazi” durant el debat.

tracking