SEGRE

POLÈMICA

VÍDEO. Indignació general per l'afusellament i crema del ninot de Puigdemont

En un poble andalús governat pel PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’afusellament i crema d’un ninot que simulava ser Carles Puigdemont al municipi sevillà de Coripe, governat pels socialistes, va provocar ahir una veritable onada d’indignació.

El número dos d’ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, va titllar de “barbaritat i salvatjada” la crema. Ho va afirmar en un acte de campanya d’ERC davant de la conselleria d’Economia, símbol per a l’independentisme ja que allà es va produir un escorcoll policial el 20 de setembre del 2017 i una concentració de protesta que va derivar en la presó preventiva de Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) i el llavors líder de l’ANC, Jordi Sànchez. “No hi ha cap tradició que justifiqui el que hem estat veient les últimes hores”, va exposar en relació amb el vídeo que circula per les xarxes socials en el qual es veu la crema del ninot, i va assegurar que, si això s’hagués produït a Catalunya, la reacció de l’Estat hauria estat una altra.

L’alcalde demana disculpes però creu que es treu de context la tradicional crema d’un Judes

La ministra de Política Territorial i candidata del PSC a les generals per Barcelona, Meritxell Batet, va dir que respectava les tradicions populars de tot arreu, però va condemnar la crema d’un ninot que representava Puigdemont: “No és adequat.”

L’alcalde de Coripe, Antonio Pérez (PSOE), va insistir que la tradicional festivitat local de la “crema de Judes”, materialitzada aquest any en l’incendi d’un ninot caracteritzat com a Puigdemont, és només un “teatre, sàtira o paròdia”, va considerar que l’assumpte s’ha “tret de context” i va manifestar que “si algú s’ha sentit ofès”, ell no té inconvenient de “demanar perdó”.

Ahir, les seus del PSC i Ciutadans van aparèixer amb pintades que es relacionen amb la indignació per la crema.

alt

Afusellament i crema del ninot de Puigdemont

tracking