SEGRE

CRISI VENEÇUELA

Maduro escenifica el seu poder amb una marxa militar multitudinària per Caracas

Les protestes al país han deixat ja quatre morts, dos dels quals menors d’edat, i més de 130 ferits || Trump mostra el seu suport a Guaidó i Mèxic insta els dos a “respectar els Drets Humans”

Maduro va prendre part en un acte de govern ahir amb membres de les Forces Armades Bolivarianes.

Maduro va prendre part en un acte de govern ahir amb membres de les Forces Armades Bolivarianes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va encapçalar ahir una marxa militar pels carrers de Caracas al costat de prop de 4.500 membres de l’Exèrcit veneçolà després de dos dies consecutius de protestes als carrers de tot el país. El president va voler posar de manifest amb aquesta marxa que té el suport de l’estament militar, després del suposat cop d’Estat del qual acusa el líder opositor, Juan Guaidó, i va instar les Forces Armades Bolivarianes a desarmar els “traïdors colpistes”.

El dia anterior, el cap d’estat ja havia assegurat que no “dubtaria” a castigar els “traïdors” responsables, segons ell, del fallit intent d’aixecament militar al qual havia fet una crida Juan Guaidó dimarts al matí. Per la seua part, el líder opositor, que no es va pronunciar ahir, va admetre dimecres que el suport militar “no va ser suficient”, però que seguiran als carrers i va animar els seus seguidors a portar al país a una vaga general per “alliberar el poble veneçolà” de la dictadura de Nicolás Maduro.

Durant les dos jornades de tensió viscudes als carrers de la capital de veneçolana i altres ciutats del país entre simpatitzants del líder opositor i els militars dirigits per Maduro van perdre la vida quatre persones, dos de les quals menors d’edat, i més de 130 van resultar ferides per impactes de perdigons, bales i gasos lacrimògens, segons les dades de l’Observatori Veneçolà de la Conflictivitat Social (OVCS). Amb la mort d’aquestes quatre persones s’eleva a 57 la xifra de “manifestants assassinats pel règim de Maduro en el que va del 2019”, va indicar l’OVCS.

D’altra banda, el president dels EUA, Donald Trump, va reiterar el seu suport “a la digna lluita” per la “llibertat” del poble de Veneçuela i va assegurar que el seu Govern està disposat a ajudar a combatre “la brutal repressió”, que ha d’acabar aviat”, i va expressar el seu suport a l’“operació Llibertat” llançada per Guaidó per fer fora el president Nicolás Maduro, que considera il·legítim. Mèxic també va expressar la seua preocupació per la violència registrada a Veneçuela i va instar Govern i oposició a “respectar justament els Drets Humans”.

Ordenen detenir Leopoldo López i Espanya assegura que no l’entregarà

El Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela va dictar ahir una ordre de cerca i captura contra el dirigent opositor Leopoldo López, que va ser alliberat el passat 30 d’abril per militars rebels del seu arrest domiciliari i que es troba al costat de la seua família en qualitat d’“hoste” a l’ambaixada espanyola a Caracas. Per la seua part, el Govern espanyol va assegurar que no té intenció d’entregar el dirigent opositor i confia que les autoritats veneçolanes respectin la inviolabilitat de la residència de l’ambaixador espanyol. López va agrair a l’ambaixada el suport rebut i va advertir que hi haurà nous alçaments militars contra el Govern de Nicolás Maduro.

Maduro va prendre part en un acte de govern ahir amb membres de les Forces Armades Bolivarianes.

Maduro va prendre part en un acte de govern ahir amb membres de les Forces Armades Bolivarianes.EFE

tracking