SEGRE

LÍBIA CONFLICTE

Els combats s'intensifiquen a Trípoli i deixen a l'abril prop de 400 morts

Forces líbies patrullen des d’un post al sud de Trípoli.

Forces líbies patrullen des d’un post al sud de Trípoli.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els combats entre les forces del Govern reconegut internacionalment i l’exèrcit del general Khalifa Haftar es van intensificar dijous a la nit a Trípoli, quatre setmanes després de l’inici de l’ofensiva iniciada pel denominat Exèrcit Nacional Libi amb la intenció de prendre la ciutat.

Haftar va traslladar nombroses tropes i armament pesant al front a començaments de setmana, però van ser incapaços de trencar les defenses de les forces del Govern, que va erigir barreres amb contenidors de vaixells a les carreteres del sud, on hi ha apostats diferents tancs i artilleria. Des de dijous a la tarda fins a primera hora del matí d’ahir es van produir intents de combat a la zona de l’antic aeroport internacional, però la línia del front a penes no va canviar, segons els residents de la zona.

Els atacs durant aquest últim mes han deixat un balanç, segons l’Organització Mundial de la Salut, d’almenys 392 morts, entre els quals hi ha almenys 23 civils, més de 1.930 ferits i 50.000 desplaçats.

Les forces de Trípoli han recuperat terreny, però els analistes creuen que l’amenaça de les forces de Haftar persistirà mentre mantingui la seua base avançada a Garyan, una zona muntanyosa a 80 quilòmetres al sud de Trípoli.

tracking