SEGRE

PANORAMA

Marlaska: "Parlar a Mauthausen de presos polítics és indecent"

Diu Marlaska, que aviva la disputa per la marxa de Delgado d’un homenatge || ERC veu “lamentable” la conducta de Moncloa

Grande-Marlaska, ahir, en un acte a Madrid.

Grande-Marlaska, ahir, en un acte a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica entre el Govern central i el de la Generalitat arran d’un acte d’homenatge als deportats republicans organitzat per les institucions catalanes a les instal·lacions del camp de concentració nazi de Mauthausen, a Àustria, diumenge, en el qual Gemma Domènech, directora general de Memòria Democràtica, va recordar els “presos polítics” del procés, va viure ahir un nou capítol protagonitzat pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. Així, després que la titular de Justícia, Dolores Delgado, marxés de l’acte al sentir la qualificació amb què Domènech es va referir als líders independentistes en presó preventiva pels delictes que se’ls atribueixen en relació amb el referèndum de l’1-O, ahir Grande-Marlaska va manifestar que és una “indecència intel·lectual” parlar dels “presos polítics” en un lloc com Mauthausen. “És molt difícil trobar la paraula exacta, però jo diria que és una indecència intel·lectual”, va manifestar el ministre. Les paraules de Grande-Marlaska no van caure en sac foradat i la diputada electa de JxCat Laura Borràs va assegurar que el que constitueix una “indecència” és que “un Govern legítim sigui a la presó i a l’exili”. “Una indecència no només intel·lectual, també material perquè el 155 ho va fer possible, el PSOE ho va fer possible, i aquesta és la més gran de les indecències”, va manifestar.

D’altra banda, la portaveu d’ERC, la lleidatana Marta Vilalta, va arremetre contra la decisió de la ministra Delgado d’abandonar l’acte d’homenatge quan es va utilitzar l’expressió “presos polítics”. En aquest sentit, va titllar de “lamentable” aquest comportament i va recordar que el conseller cessat d’Exteriors, Raül Romeva, que precisament està a la presó des de fa més d’un any, “va treballar per impulsar la memòria històrica”. “Si a algú no li agrada sentir pres polític, que faci alguna cosa i no mantingui els presos polítics a l’Estat espanyol”, va concloure la portaveu republicana.

tracking