SEGRE

Troben indicis que la dona desapareguda a Cornellà està morta

Els Mossos localitzen proves a l’habitatge del principal sospitós

Els Mossos custodien un dels detinguts a Cornellà de Llobregat.

Troben indicis que la dona desapareguda a Cornellà està mortaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han trobat a l’habitatge a Cornellà de Llobregat (Barcelona) d’un dels dos detinguts per la desaparició de Janet Jumillas indicis que la dona hauria mort de forma violenta, el que el converteix en el principal sospitós de la seua mort. Segons han informat fonts pròximes al cas, els agents de la policia catalana que ahir van registrar l’habitatge d’un dels dos detinguts, al carrer Ramon Sala Massagué de Cornellà, van detectar elements que corroborarien la seua hipòtesi de que la dona, de 39 anys i desapareguda el passat 13 de març, va morir de forma violenta.

Per aquesta raó, a l’espera que en les pròximes hores els investigadors avancin amb les seues indagacions, el més probable, segons les fonts, és que el principal sospitós passi demà a disposició judicial acusat d’un delicte d’assassinat.

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir al matí un home a Cornellà, de nom Aitor i nacionalitat espanyola, que últimament es relacionava amb Janet Jumillas, veïna de Viladecans. En el registre de l’habitatge d’Aitor a Cornellà, els agents van trobar indicis biològics que apuntalen la hipòtesi dels investigadors que la dona va ser víctima d’un crim, per la qual cosa ara proven de localitzar el cadàver.

Els Mossos d’Esquadra han comunicat la troballa d’aquests indicis als familiars de la dona, mare de dos fills.

Segons les fonts, el pis del principal sospitós és ara un escenari important per poder avançar en la investigació d’aquest cas, en el qual el titular del jutjat d’instrucció número 4 de Cornellà manté el secret de les actuacions. Sobre el segon arrestat, els Mossos estan provant de determinar el seu grau de participació, segons les fonts.

Després que la família denunciés el 13 de març que Janet Jumillas havia desaparegut, l’àrea central de Persones Desaparegudes de la Divisió d’Investigació Criminal va assumir la investigació després de descartar que fos una fuga voluntària. Des d’un principi, segons les fonts, els especialistes dels Mossos van treballar amb la hipòtesi que la desaparició de la dona va ser forçosa i que podria estar morta. Abans de l’operació d’ahir, els agents van comunicar els familiars de la dona que anaven a practicar les detencions i els van advertir que estiguessin preparats per a qualsevol escenari, ja que el més probable és que s’acabés certificant que estava morta, segons les fonts.

La dona es va desplaçar el dimecres 13 de març a Cornellà per fer unes gestions a la delegació d’Hisenda i després ja no es va saber més d’ella.

Els Mossos van localitzar el seu cotxe el dilluns 18 de març, aparcat correctament en la via pública als voltants de la seu d’Hisenda a Cornellà, encara que no s’apreciava cap signe de criminalitat. El vehicle estava a uns deu minuts a peu del domicili d’Aitor, que els Mossos van registrar ahir durant hores a la recerca de pistes per provar de localitzar la víctima, fins i tot removent la terra dels testos que hi havia en un pati.

Els familiars de la dona van afirmar des de la seua desaparició que no hauria abandonat mai voluntàriament els seus fills, ni tampoc deixaria de contestar a les trucades dels seus pares, que estan malalts, per la qual cosa estaven convençuts que darrere de la seua absència hi havia un mòbil criminal.

tracking