SEGRE

PODEM MUNICIPALS

Iglesias acompanya Colau, “única garantia” de l'esquerra

Demana una última “empenta” per forçar Sánchez a una coalició || L’alcaldessa de Barcelona censura un pacte del PSC i Valls

Colau, Iglesias, Sanz i Martín, ahir, en un acte de Barcelona en Comú a la capital catalana.

Colau, Iglesias, Sanz i Martín, ahir, en un acte de Barcelona en Comú a la capital catalana.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una jornada electoral encara marcada per l’últim adéu a Alfredo Pérez Rubalcaba (vegeu més informació a les pàgines 27 i 28), el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va visitar Barcelona per a acompanyar l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, que opta a la reelecció com a cap de llista de Barcelona en Comú. “L’única garantia que es facin polítiques d’esquerres i progressistes que protegeixin les majories socials és que Ada Colau continuï sent alcaldessa. Això ho saben tots, hagin votat els qui hagin votat a les últimes eleccions”, va assegurar Iglesias, davant dels “tecnòcrates” d’ERC i PSC. En clau estatal, el dirigent morat va demanar una última “empenta” a les eleccions del 26-M per convèncer Pedro Sánchez de la necessitat d’articular un Govern de coalició entre socialistes i Unides Podem. “Vam venir a tacar-nos les mans i a canviar les coses des de dins”, va indicar.

Per la seua part, Colau va advertir d’un possible pacte entre el PSC i la candidatura de Manuel Valls, avalada per Ciutadans, a l’ajuntament de Barcelona després de les eleccions. “Amb Rivera no i amb Valls tampoc”, va subratllar l’alcaldessa barcelonina recordant els càntics proferits per simpatitzants socialistes davant de la seu de Ferraz durant la celebració de la victòria socialista als comicis del 28-A. “Necessitem concentrar el vot progressista per poder mantenir l’alcaldia”, va remarcar, alhora que va advertir que “molts mobilitzaran diners per llançar campanyes de difamació” i va afegir que no acceptarà lliçons dels que fa dècades que estan agenollats davant dels especuladors i els responsables de la bombolla immobiliària. L’acte, celebrat a Nou Barris, va comptar també amb les números 3 i 6 de la llista, Janet Sanz i Lucía Martín.

tracking